/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F69%2F6e613669d089defbab97cd9d0f6028b9.jpg)
Агро-Регіон змінює стратегію: більше кукурудзи, менше сої та соняшнику
У Західному кластері Групи компаній Агро-Регіон у агровиробничому сезоні-2025 площі під кукурудзою порівняно з минулим роком збільшаться на 61% — до 3,5 тис. га, що становитиме 36% від земельного масиву підрозділу. Про це наголосив керівник кластера Юрій Степанчук, повідомила пресслужба компанії.
При цьому він зазначає, що озимої пшениці заплановане збільшення на 7% — до 1,6 тис. га (17% від загального земельного банку кластера), а під озимим ріпаком площа становитиме 1,5 тис. га (16%), що на 9% більше минулорічного показника.
«Сої в планах засіяти 1,6 тис. га (17%), що на 43% менше порівняно з минулим роком, також на 45% будуть зменшені площі під соняшником — до 1,4 тис. га (14%)», — констатує Ю. Степанчук.
Крім того, за його словами, насиченість олійними культурами в минулі роки, зміна цін на агропродукцію та можливість експорту повертає компанію до традиційної структури посівних площ, що дасть можливість ефективно використовувати сівозміну, а також наявні технічні та людські ресурси.