/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F9177605be5ba5c30207f587d19646100.jpg)
Смажена картопля зі скоринкою без жодної краплі олії: секретний спосіб приготування
На смак така страва практично нічим не відрізняється від тої, яку готують на олії. Як смажити картоплю без олії розповідає 24 Канал з посиланням на ТСН.
Як нешкідливо посмажити картоплю
Слід почати з ретельного миття та чищення картоплі, перш ніж нарізати її невеликими, рівномірними шматочками. Дуже важливо, щоб шматочки були приблизно однакового розміру, оскільки це сприяє рівномірному прожарюванню з усіх боків і покращує візуальну привабливість готової страви.
Далі треба взяти сковорідку і поставити її на середній вогонь, й ретельно прогріти.
Головний секрет – помістивши картоплю на суху сковороду, треба додати приблизно 50 – 70 мілілітрів води перед тим, як накрити її кришкою. Так утворюється пара, яка розм'якшує овочі й прискорює процес приготування. Примітно, що цей метод також запобігає прилипанню картоплі до сковорідки.
Приблизно через 10 хвилин картопля досягне бажаної м'якості. На цьому етапі більша частина води має випаруватися. Шеф-кухарі рекомендують додати свіжу зелень, цибулю та улюблені спеції для підсилення смаку страви.
Після цього зняти кришку і продовжувати смажити картоплю ще 7 – 10 хвилин, до утворення апетитної золотисто-коричневої скоринки.
А ви знаєте: як посмажити картоплю, щоб не прилипала.