/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fbe5dec49dbf5fccff55b62105d43b02e.jpg)
Масляна-2025: рецепт млинців на пиві, ароматне частування для веселого свята
Масляна - час веселощів, дружніх зустрічей і, звичайно ж, смачних млинців! Якщо хочете здивувати гостей та порадувати себе чимось особливим, спробуйте приготувати млинці на пиві.
Цей незвичайний рецепт робить тісто повітряним, з легкою хрусткою скоринкою та приємним ароматом. Пиво надає особливої текстури і робить млинці неймовірно ніжними.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 стакан пива (лучше світлого)
- 1 склянка молока
- 1 склянка борошна
- 1 ст. л. цукру
- Дрібка солі
- 4 ст. л. рослинної олії
- ½ год. л. харчова сода
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці збийте яйця із сіллю. Поступово влийте пиво та молоко, постійно перемішуючи.
- Просійте муку|борошно| і поступово додавайте її в рідку суміш, щоб|аби| тісто вийшло гладким, без грудочок.
- Всипте цукор, влийте олію і додайте соду. Ще раз добре перемішайте.
- Розігрійте сковороду, змастіть її невеликою кількістю олії. Наливайте тісто тонким шаром і випікайте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
- Готові млинці складіть чаркою і подавайте з варенням, медом, сметаною або молоком, що згущує|згущає|.
Млинці, кадр з відео
Корисні поради:
- Використовуйте світле, злегка газоване пиво – воно робить млинці більш пористими та повітряними.
- Щоб млинці не прилипали, перед першим млинцем добре розігрійте сковороду та злегка змастіть її олією.
- Для солодких варіантів додайте|добавляйте| трохи ванільного цукру або кориці в тісто.
Раніше ми повідомляли про картопляне пюре по-новому: несподівані інгредієнти, які зроблять страву шедевром.
Також стало відомо про тісто, яке підходить для всього: як приготувати універсальне для вареників, чебуреків та пельменів.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала