/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F14186d3a77a551cfebfda826efcb38e8.jpg)
Найсмачніші хрусткі деруни: як правильно приготувати картопляні оладки
Хрусткі деруни найкраще смакують зі сметаною. Ця страва завжди буде смачною та апетитною, якщо знати декілька "секретів". Як правильно смажити деруни розповідає 24 Канал з посиланням на Lady.
Як правильно смажити деруни
При приготуванні дерунів кулінари наголошують на важливості використання якісних інгредієнтів. Зокрема, дуже важливо вибирати картоплю з високим вмістом крохмалю, оскільки молоді сорти вважаються непридатними для цієї страви.
Правильна картопля – ключ до досягнення бажаного смаку та текстури дерунів.
Деякі господині додають цибулю до тіста. Однак, експерти застерігають від надмірного вживання, рекомендуючи збалансований підхід. На 2 порції ідеальні інгредієнти включають 3 – 4 великі бульби та одну цибулину, а також два яйця, спеції та сіль до смаку.
Також, що для багатьох дивно, деруни варто готувати без борошна, отримуючи тонку та хрустку текстуру. Але головне не помилитися зі ступенем просмажування і не пересушити – не варто ставити страву на надто великий вогонь.
Смажити картопляні оладки слід на розігрітій сковороді з олією до появи золотистої скоринки. Після приготування їх треба зняти зі сковороди й викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб ввібрати надлишки олії.
Смачних вам дерунів!
А ви знаєте: як смажити картоплю без олії.