/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2F1e65aa217920c2c7f43189847c7929ba.jpg)
На Рівненщині відродили 100-річний рецепт вареників з сомом
Суспільне продовжує розповідати про гастрономічну спадщину Рівненщини у проєкті “Кулінарний спадок”. У черговому випуску пізнаємо тонкощі приготування вареників на заварному тісті та ще й з особливою начинкою. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.
Це не звичні сир, картопля чи капуста, вишні чи сухофрукти, гречана чи пшоняна каші, з якими господині ліплять вареники. Цього разу вареники із рибною начинкою, а саме — із сомом.
Рецепт, якому 100 років, відродили працівниці етнопарку “Ладомирія”, котрий розташований у місті Радивилів Дубенського району Рівненської області.
“Начинка із риби дещо призабута. Колись готували цю страву з коропа, — розповіла помічниця шеф-кухарки Іванна Булига. — Сьогодні для начинки використовують філе сома, попередньо ретельно очистивши від шкіри, кісточок та нутрощів”.
Пані Іванна додала, що рецепт вареників із сомом трохи осучаснили — у заварне тісто для кращого смаку, та й кольору, додають шпинат. Щоб тісто вийшло еластичне та добре ліпилося, то наприкінці замісу вливають ще й олію.