/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7433eb8dbf117aa9da8816146c0de6a6.jpg)
Легше, ніж здається: як відрізнити натуральну сметану від підробки за хвилину
Ви дізнаєтеся:
Сметана - продукт, без якого важко обійтися на кухні. Її додають у перші страви, роблять соуси або різні креми для десертів. У супермаркетах нині можна знайти широкий асортимент молочних виробів, але не всі виробники ретельно контролюють якість своєї продукції. Главред з посиланням на портал Pixelinform зʼясував, як дізнатися, яка сметана справжня та не купити підробки.
Іноді заводи додають штучні компоненти у продукцію, щоб здешевити виробництво. Наприклад, у сметану моментами додають рослинні жири, загусники або крохмаль.
Якщо ви хочете переконатися, що сметана справжня, варто нанести продукцію на гладку, скляну поверхню. Якісний продукт розподіляється рівномірно, утворюючи гладкий шар. Якщо ж у складі є домішки, сметана не буде розтікатися рівно, і на поверхні з'являться помітні плями.
Є ще один спосіб, який дозволяє перевірити якість сметани. Наприклад, до молочного продукту достатньо додати каплю йоду і поспостерігати за реакцією. Якщо сметана натуральна, колір залишиться незмінним або трохи пожовтіє. Проте, якщо в сметані є домішки, наприклад, крохмаль, вона може набувати синього або фіолетового кольору.
Останній спосіб – перевірка гарячою водою. Закипʼятіть воду, налийте у склянку та додайте ложку сметани. Якщо продукт без домішок, він швидко розчиниться, а вода набуде білого кольору. Якщо ж у воді утворюються пластівці або грудки, це означає, що у складі сметани є загусники або рослинні жири.
Інші новини:
Що відомо про Pixelinform?
Pixelinform - портал, який публікує статті про бізнес, науку та технології. Крім того, на сайті можна знайти корисні матеріали для дому чи цікаві лайфхаки, які допоможуть приготувати ту чи іншу страву.