/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4dba43b6de2bfad98ec262ed0435d4e6.jpg)
Жінка готує їсти у золотому посуді: чи впливає це на смак їжі
Про це повідомляє 24 Каналз посиланням на Weihai.
Що відомо про жінку
Сама китаянка володіє двома ювелірними магазинами у Шуйбеї, що на півдні Китаю. Вона опублікувала відео у мережі, на якому їсть з розкішної каструлі з чистого золота.
Вражає! Вага каструлі складає 1 кілограм, а вартість – 97 тисяч доларів.
Жінка розповіла, що виріб був виготовлений на замовлення для одного з її клієнтів. Відео з каструлею вона зняла, аби продемонструвати унікальний виріб ще до того, як його доставлять замовнику. Той, своєю чергою, дав на це дозвіл.
Жінка їсть із золотої каструлі / Фото Jiupainews
Підприємниця зауважила, що ціни на золото продовжують стрімко зростати. Дехто прогнозує, що така тенденція збережеться й надалі, тож купує "жовтий метал" як інвестицію.
Чи впливає золотий посуд на смак їжі
Золотий посуд, виготовлений зі справжнього золота, за своєю природою інертний і не вступає в реакцію з їжею, тому з хімічного погляду він не змінює смак страв. Проте не можна заперечувати психологічний аспект: коли їжа подається у розкішному золотому посуді, це створює відчуття свята, престижу та ексклюзивності.
Такий естетичний ефект може вплинути на сприйняття смаку, адже наші емоції та очікування відіграють важливу роль у тому, як ми оцінюємо їжу.
Обговорюючи вплив золота на смак їжі, китаянка стверджує, що золота каструля має кращу теплопровідність, але смак страв такий самий, як і у звичайних посудинах.