/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc4853939ada35b97688b6abbba213259.jpg)
Японські виробники планують виготовляти удон та рамен в Україні
Японські харчовики розглядають відкриття заводу східної локшини в Україні
В Україні може з'явитися завод з виробництва удону та рамену, повідомляє 24 Канал із посиланням на міністра аграрної політики та продовольства Віталія Коваля. Він розповів про це після зустрічі з представниками японських компаній Zensho та Maekawa, а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).
Сторони обговорили можливі напрями співробітництва в агросекторі та торгівлі. Йшлося, зокрема, про постачання української продукції в японські заклади громадського харчування.
До прикладу Zensho має 15 000 ресторанів по всьому світу, 10 000 з яких знаходяться в Європі. Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема овочі – картопля, капуста і цибуля,
– розповів Коваль.
Крім того, міністр розповів японським бізнесменам про потребу будівництва в Україні овочесховищ. Він наголосив, що через їхню нестачу 35% овочів не потрапляють до споживача.
Нашу співпрацю можна активно розвивати і в напрямках харчових технологій, розвитку м'ясного скотарства, вирощування рисових культур і виробництва молочних продуктів,
– зазначив міністр агрополітики.