/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F88854b90d1daea20a70de9e02c12812b.jpg)
Цим рецептом захоплюються усі господині: класичні деруни, які всі обожнюють
Картопля, цибуля, борошно і яйце – неодмінні атрибути класичних дерунів. Звісно, можна експериментувати з начинками, але класика завжди буде фаворитом, розповідає 24 Канал з посиланням на "Апостроф".
Класичний рецепт дерунів
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– кілограм картоплі;
– 2 столові ложки борошна;
– 1 яйце;
– сіль та перець до смаку;
– олія для смаження.
Приготування:
- Ретельно вимийте картоплю під проточною водою, очистьте її від шкірки та подрібніть на дрібній тертці. Зайвий сік потрібно відтиснути, але не повністю – залиште трохи рідини.
- Цибулю очистьте від лушпиння і також натріть на дрібній тертці. Перекладіть отриману цибульну масу до тертої картоплі.
- Додайте до отриманої маси яйце, борошно та дрібку солі. Перемішайте все до однорідної консистенції.
- Розігрійте сковороду, налийте на неї рафіновану олію, і ложкою викладайте суміш, формуючи деруни. Смажте їх на помірному вогні до золотистого кольору – приблизно по 2 – 3 хвилини з кожного боку.
Смачного!
І не треба довго чекати: як розморозити м'ясо за кілька хвилин.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала