/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F4c29bfa1585cc0b677f025285bf6a7e0.jpg)
Страва на Великий піст: як приготувати котлети з квасолі
Такі котлети підійдуть і тим, хто тримає піст і вегетаріанцям.
Пісні котлети часто здаються людям менш апетитними, ніж котлети із м'яса. Але ці виходять дуже смачними. Хоча всі інгредієнти досить базові. Рецептом поділились на сайті My Home Inspiration.
Котлети з квасолі
Інгредієнти:
- 200 г квасолі;
- 2 картоплини;
- 1 цибулина;
- 100 г печериць;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г панірувальних сухарів;
- кілька гілочок зелені;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- щіпка приправи хмелі-сунелі;
- чорний мелений перець, сіль.
Квасолю треба замочити в холодній воді на 5-8 годин. Але краще на ніч. Потім злийте воду та відваріть до готовності, злийте воду. Посоліть на остудіть.
Картоплю відваріть в мундирі, остудіть і очистіть. Печериці дрібно наріжте та злегка обсмажте в олії.
Пропустити через м'ясорубку квасолю, картоплю, печериці, цибулю, часник і зелень. Посоліть, поперчіть, додати спеції і перемішайте.
Сформуйте з квасолевого фаршу котлетки, обваляйте їх в панірувальних сухарях. Обсмажте на попередньо розігрітій сковороді в олії з обох боків до золотистої скоринки.
Подавайте котлети з квасолі з гарніром до свого смаку. Найкраще смакуватиме салат, або смажені овочі.
Читайте також:
Ідеальна спаржева квасоля: як її готувати, щоб вона залишалася зеленою та соковитою
Квасоля та компанія. Дієтологиня назвала 5 вагомих причин регулярно їсти бобові
Убивча зелена квасоля: найкращий гарнір для любителів гостренького