/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F09a667611744b5df5831a6fd7b0833b7.jpg)
Хрустка редиска вже за місяць: коли та як правильно сіяти
Хрусткою та соковитою домашньою редискою можна смакувати вже за місяць і навіть менше. Це цілком реально, якщо правильно вибрати час для посіву та доглядати за рослиною.Обирайте ранні сорти, які можуть дозріти за 20-30 днів.Ранні сорти висаджують у березні-квітні, коли ґрунт прогріється до +2°C, а повітря - до +15-18°C.У березні є чимало сприятливих днів: 1, 4, 5, 8, 9, 18, 19, 23, 24, 27, 31.Несприятливих дат всього чотири: 14, 28, 29, 30 березня.КвітеньСприятливі дні: 1, 4, 5, 14, 15, 19, 20, 23, 24, 25.Несприятливі дні: 13, 26, 27, 28.Редиска найкраще росте на суглинних ґрунтах, у місцях, захищених від вітру. Перед тим, як сіяти, розпушіть ґрунт, внесіть добрива та рясно полийте. Весною редисці потрібно багато сонця в першій половині дня.У відкритий ґрунт редиску можна сіяти, коли температура стабільно тримається вище +5°C, але найкраще - при +10…+15°C.Для швидкого врожаю сійте редиску в середині або наприкінці березня (якщо тепло) або в квітні.У теплиці чи під укриттям можна сіяти ще раніше - наприкінці лютого або на початку березня.Висівайте насіння на глибину 1-1,5 см, залишаючи відстань 4-5 см між рослинами.Поливайте регулярно, адже без вологи редиска стає гіркою та жорсткою.Забезпечте достатньо світла, щоб коренеплоди не витягувалися.