MY.UAНовини
Переможець Національного кавового чемпіонату: Тих, хто просить американо, не засуджую, але раджу фільтр
Переможець Національного кавового чемпіонату: Тих, хто просить американо, не засуджую, але раджу фільтр

Переможець Національного кавового чемпіонату: Тих, хто просить американо, не засуджую, але раджу фільтр

Цього року на чемпіонаті світу з приготування кави Україну в категорії кави "Джезва" представлятиме бариста кав'ярні Beshá із Запоріжжя Олексій Юркевський. Чим він дивуватиме суддів у Швейцарії, що допомогло йому виграти Національний кавовий чемпіонат SCA, як він планує розвивати кавову індустрію та культуру в рідному місті та про секрет приготування смачної кави в домашніх умовах – Олексій розповів Коротко про.

“Чемпіонат для мене насамперед про роботу над собою, про дедлайни, вихід із зони комфорту. Це і є наш поштовх на розвиток та переживання емоцій, яких у повсякденному житті ти не зазнаєш”, - каже молодий бариста.

Для приготування кави використав "Моршинську"

- Олексію, ви стали переможцем у категорії "Джезва" Національного кавового чемпіонату SCA. Каву люблять багато хто, а ось як проходять такі чемпіонати, як обирають кращого бариста – знаємо небагато. Поділіться, як проходив чемпіонат, що треба було робити?

- Це була моя третя спроба перемогти у національному чемпіонаті. Вперше я посів третє місце, вдруге щось пішло не так, і я не потрапив до фінальної частини, а цього року переміг.

У кавовій галузі є дев'ять чемпіонатів, які проводять на території України, – це категорії Латте-Арт, Brewers Cup Джезва Ібрик, Каптестинг, чемпіонат зі смаження, Кава-Алкоголь, Баріста Класік. Усі ці чемпіонати відбуваються щорічно. На них відбирають найкращого учасника, який представить нашу країну на чемпіонаті світу.

Кожна категорія має свої правила, час і дії, які потрібно вжити. Цього року я став чемпіоном у категорії "Джезва". За правилами, для джезви у тебе є 15 хвилин, за які ти маєш надати суддям свою програму, розповісти про свою концепцію, пояснити, чому ти вибрав ту чи іншу каву, розповісти про свій метод приготування кави, подати рецепт.

Потрібно пояснити, чому рецепт такий, кава така, чому саме така вода, на якій готуєш.

Є судді. Це два сенсори, що оцінюють смаковий профіль кави – потрібно чітко потрапити в опис, який ти даєш каві. Якщо ви кажете, що у смаку ви відчуєте те й те, судді дійсно повинні це відчути. Чим більше попадань у смак, тим вищою буде оцінка.

- А яким був смак вашої кави? Яку воду використали?

- Мені дуже подобається, як поводиться "Моршинська", з нею виходить смачна кава. Перед початком чемпіонату я проводив опитування, яка вода найкраще поєднується з моєю кавою. Купував різну воду, яка була доступна у моєму місті. Пробував заморську - Avian, Сан-Бенедетто, Icelandic Glacial, яка коштує 200 гривень за пляшку. Експерименти показали, що найсмачніша кава вийшла саме на цій воді.

"Моршинська" має дуже класний хімічний склад, вона не дуже дорога і її можна купити у всіх магазинах, - дуже зручно. Для мене дуже смачна вода.

Я виступав із двома видами кави. Перший – це була колумбійська Geisha. Другий - колумбійський Еуженіоїдіс.

Еуженіоїдис – дуже рідкісна кава, її майже неможливо знайти у вільному продажу. Це прабатько арабіки, його рідко вирощують, але в мене була можливість отримати цю каву. Хлопці з дніпровської компанії «Фунт Каві» на всі чемпіонати підбирали мені каву, допомогли і цього разу.

Олексій став переможцем Національного кавового чемпіонату у категорії "Джезва". Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

– Що ви готували на чемпіонаті?

– Це було два напої. Перший – класична джезва. Другий – авторський напій, який готується на базі джезви. Потрібно придумати таку каву, яка гармонійно поєднуватиметься з твоєю кавою, щоб додавання якихось елементів створило відмінну синергію смаку. За підсумком у тебе має вийти класний смачний авторський напій.

Ти розповідаєш про смак – судді його оцінюють. Чим точніше потрапиш до опису смаку, тим кращим у тебе буде бал.

Також є технічний суддя, який стежить за тим, щоб ти все робив правильно. Якщо ти сказав, що береш 10 г кави, то маєш взяти саме 10 г кави – він за цим стежить. Якщо повідомив, що використовуватимеш для приготування напою 70 мілілітрів води, суддя стежить, щоб ти налив саме 70 мілілітрів води.

І, звичайно, тебе оцінює головний суддя, який стежить за всім – за твоєю роботою, за тим, що ти насипаєш та наливаєш, також він оцінює смак.

У тебе є 15 хвилин, і за ці 15 хвилин ти маєш представити свою програму. Якщо виходиш за відведений тобі час – це мінус бали. Якщо понад 16 хвилин ти розповідаєш про свою програму - отримуєш дискваліфікацію.

Мідна джезва може коштувати від 150 доларів. Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

- Який смак вийшов у вашої кави?

- У мене спочатку було бажання виступити з класною кавою, щоб вона була солодкою та соковитою. Моя кава була дуже щільна, мала велику природну насолоду, кислоту вище середньої і майже без гіркуватості. Еуженіоїдис не має кофеїну у своєму складі, і він дуже солодкий. Колись давно він схрестився з робустою природним шляхом - і ми отримали арабіку. В еуженіоїдис немає кофеїну (точніше він є, але дуже низький рівень вмісту - 0,2%, для порівняння в арабіці 0,6-1,7%, в робусті - 1,8-3,5%. - Ред.), а в робусті його дуже багато.

Робуста дуже гірка, еуженіоїдис - солодкий. І арабіка – синергія цих двох зерен – має майже ідеальний смак. По нотах у смаку можна було відчути ананас та бергамотовий джем. ЇЇ смак – тривалий.

- А хто ще був на змаганнях, звідки були ваші конкуренти?

- Хлопці, які представляли різні кав'ярні з усієї країни. Цього року було багато учасників із Києва та не було Одеси. В основному, вся кавова спільнота знаходиться у Києві. Як на мене, Київ та Дніпро – найрозвиненіші кавові міста України.

– Навіть більш розвинені, ніж Львів?

- Для мене - так. Тому цього року було дуже багато хлопців із Києва, а торік були і з Одеси, і зі Львова.

– А скільки у вас було конкурентів?

- Цього року – вісім осіб. Загалом на такі чемпіонати складно приїхати великій кількості людей, вони непрості у фінансовому плані.

- Якщо не секрет, скільки коштує взяти участь у такому чемпіонаті?

– По-різному. Ти готуєш програму, купуєш собі необхідні девайси. Спонсори дають тобі лише подрібнювач кави та пісочницю, інше привозиш із собою.

Це і джезви, які ти сам вибираєш і купуєш, і супутні товари - посуд, мішалки, склянки, вирви, фільтри... Якийсь відсоток витрат може покрити твоє кафе. Тому буває по-різному, але в будь-якому разі виходить дорого. Одна турка коштує близько 150 доларів, якщо ми говоримо про класний продукт.

Цього року я витратив не дуже багато коштів, бо в мене залишились джезви з минулих змагань. Орієнтовно участь у змаганні цього року коштувала 50 тисяч гривень.

- Як на вашу перемогу відреагували ваші друзі, родина?

- Звісно, ​​всі були раді. Моя компанія, друзі, мама, хлопці з “Фунту Кави” дуже вітали з тим, що з третього разу я нарешті переміг, гості нашого закладу говорили, що не сумнівалися у моїй перемозі, що я красень і таке інше.

Інструменти та посуд на чемпіонат учасники приносять свої. Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

Працюю бариста 7 років

- Олексію, а як ви стали бариста? Можливо, каву любили з дитинства?

- Моя мама завжди з ранку пила каву, зварену в джезві. Це перша кава, з якою я зіткнувся у своєму житті - і в плані приготування, і в плані вживання.

Коли підріс, довго працював на барі як бар-менеджер у компаніях Запоріжжя і у своєму рідному місті Нікополі. Потім я зрозумів, що алкоголь для мене не дуже цікава історія: я не дуже його люблю і не терплю п'яних людей.

Так склалося, що мені запропонували роботу у найкращому кафе міста Запоріжжя. Недовго думаючи, сказав, що завтра прийду на співбесіду. Так я почав працювати за баром із кавою. Не з першого разу все виходило, проте терпіння, праця та інтерес до кави зробили свою справу.

- Вас хтось навчав готувати каву чи ви самостійно до всього дійшли?

- Спочатку розбирався з усім сам, а коли прийшов на нинішнє місце роботи, мене вчив бариста. Він мені дав навички приготування латте-арту, брюверсу та багато іншого. Взагалі по всіх азах мене проводив, розповідав, що до чого. Тоді я зрозумів, що нічого не знаю про каву. Але згодом розібрався. Ти вчишся, цим живеш і отримуєш від своєї справи насолоду.

- До речі, скільки ви вже займаєтесь кавою?

- Я працюю за баром із 17 років. Спочатку у мене мало було змін, але мені це було цікаво. А з кавою працюю вже 6-7 років. Але коли починав, були ковіди, і чемпіонати не проводилися. Тому якийсь час моя кар'єра стояла на паузі.

У запорізькій кав'ярні із колегами. Фото: instagram.com/besha.coffee

Прильоти по Запоріжжю ускладнювали підготовку до змагань

- Ви живете у Запоріжжі. Як вам вдається працювати в місті, яке регулярно перебуває під обстрілами?

- У перші дні повномасштабного вторгнення було незрозуміло, що буде далі, що робити, куди тікати - як і в усіх українців. На першу пару тижнів ми навіть закрилися.

Коли відкрилися, було приємно, що всі, хто до нас ходив до повномасштабного вторгнення, залишилися з нами і після. Окрім тих, хто поїхав. У нас дуже гарна кав'ярня, скоро їй буде 11 років.

Загалом до Запоріжжя, звісно, ​​прилітає. Це ускладнювало підготовку до чемпіонату, тому що постійні обстріли мають сильний емоційний вплив. Але, на щастя, вони не стали на заваді моїм планам.

Незважаючи на складнощі, ми намагаємося дарувати нашим клієнтам позитивні емоції – посмішку, побажання гарного дня – всі ці приємні дрібниці позитивно впливають на людей.

Перша участь у Національному чемпіонаті – 2023 рік. Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

– Розкажіть, що бариста радять клієнтам? І як ви ставитеся до тих, хто віддає перевагу американо. Чи не відмовляєте їх від такого вибору?

- Я зараз працюю у нашій другій кав'ярні Beshá. Вона більше про каву та чай. Більшою мірою ми готуємо чорну каву. І люди, які приходять до нас, переважно віддають перевагу чорній каві і менше всіляким сиропам. Звісно, ​​з молоком також п'ють, не всім подобається чорний.

Але коли ми вже заговорили про американо, я не засуджую людей, які його п'ють. Це вибір кожного. При цьому всім рекомендую спробувати фільтр.

Спочатку людям, які п'ють американо, ми наливали дегустаційні сети фільтра і давали спробувати їх безкоштовно. Паралельно розповідали про фільтр і, скажімо так, підсаджували на нього. Наші зусилля дали свої плоди. Сьогодні дуже багато наших клієнтів перейшли з американо на фільтр.

Коли людина просить американо, я завжди наводжу одну аналогію. Кажу: американо – це класний продукт, еспресо, який ти розводиш водою. Це те саме, як взяти дуже дорогий келих вина з мішленівського ресторану або дорогий віскі і додати води. Що залишиться від продукту, за який ти заплатив великі гроші? Смак продукту змінюється, і у випадку американо - мінус. Хороший продукт ти розводиш водою – виходить якась фігня.

А фільтр - це збалансований напій, який у правильних пропорціях смачний, квітковий або солодкий, або з кислинкою. Ти можеш відчути якісь дескриптори (одиниця для опису кавового аромату та смаку. – Ред.) – в американо такого не буде.

Якщо хочеться кави з молоком, є чудова альтернатива – напій кортадо. Подвійний еспресо та невелика кількість молока. Багато наших гостей ми з американо підсадили на цей кортадо. І це фантастично.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення beshá (@besha.coffee)

Як зробити смачну каву вдома

- Вдома, напевно, не можна зробити таку смачну каву, як робите ви…

- Можна!

- Тоді дайте пораду, як її приготувати в домашніх умовах?

- Вдома теж можна зварити смачну каву.

Якщо ми говоримо про джезву, то, в першу чергу, потрібна смачна кава. Це 100% арабіка, підсмажена під еспресо, але в жодному разі не темне обсмажування, а світле. Пропорції - 1 до 7 (якщо хочете міцніше) або 1 до 10. Тобто на 1 частину кави – 10 частин води.

Додаєте смачну воду. У жодному разі не дистильовану і не з-під крана.

Наливаєте воду у джезву. Бажано, щоб у сім'ї була мідна джезва. У такій довгі роки можна готувати смачну каву, вона не втрачає своєї цілісності. 10 г кави, 100 мл води (або 70, якщо хочете міцніше). 2-3 хвилини тримайте каву на маленькому вогні, помішуючи. Коли шапка піднімається, треба її одразу зняти. І в жодному разі не потрібно ставити каву знову на конфорку: ви її спалите, і вона буде гіркою.

Є й чудова альтернатива - кава “Пуск” від “Фунту Кави”. Це перша українська сублімована кава. Ти її розводиш не окропом, а водою 80 градусів, перемішуєш – отримуєш класний продукт.

- Я так розумію, цукор у каву ви не рекомендуєте додавати?

- Ні, ніколи. Ні в каву, ні в чай. Мені краще з'їсти якийсь горішок зі згущеним молоком і каву з фільтром, ніж додати туди цукор.

- Тобто, на смак бариста, це зробить каву гіршою?

- Для мене – так. Але скільки людей, стільки й думок.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення beshá (@besha.coffee)

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Передумав: Євген Клопотенко заговорив про одруження і нове кохання
GlavRed
2025-09-02T15:06:25Z
Шоуранер "Офісу" пояснив, чому лише Оскара повернули в серіал "Газета"
ITC
2025-09-02T14:57:13Z
Перші кадри фільму "28 років по тому: Храм кісток" — сер Джиммі і зомбі повертаються
ITC
2025-09-02T14:57:02Z
Першокласниця зі Львова заспівала хіт Євробачення-2025 і стала зіркою тіктоку
24tv
2025-09-02T14:51:46Z
Понад 20 тисяч доларів: Потап приголомшив сумою гонорару за свій 45-хвилинний виступ
24tv
2025-09-02T14:51:41Z
Чи правильно говорити "брюки": що каже мовознавиця про це слово
24tv
2025-09-02T14:24:52Z
Аліну Гросу запідозрили у брехні й видали теорію про її "таємного сина": реакція зірки
TSN
2025-09-02T14:18:50Z
Могилевська розсекретила, де зараз навчається її 5-річна донька, та показала гардероб дівчинки
TSN
2025-09-02T14:06:07Z
"Золотий Вік" завершив контракт з Каменських після мовного скандалу. Реакція співачки
Gazeta UA
2025-09-02T13:36:23Z
Організатори торгів на Prozorro.Продажі минулого місяця залучили майже ₴210 мільйонів
УкраинФорм
2025-09-02T15:03:26Z
Дефіцит продуктів у Полтавській області: яке важливе повідомлення зробили українцям
Политека
2025-09-02T15:00:48Z
На Буковині побудують фруктосховище на 10 тис. т
AgroPortal
2025-09-02T15:00:24Z
Агентство «ПлейСіті» оголосило тендер на розробку системи онлайн-моніторингу грального бізнесу
УкраинФорм
2025-09-02T14:51:35Z
У всьому світі зростуть ціни на популярний продукт: до чого готуватися
Фокус
2025-09-02T14:51:01Z
Новий токен Трампа приніс родині мільярди у перший день торгів, — Wall Street Journal
Фокус
2025-09-02T14:45:21Z
Прогноз щодо гривні погіршився: експерти розповіли, як врятувати заощадження та яку валюту вибрати
Хвиля
2025-09-02T14:45:15Z
Зміна філософії: у серпні податкова скоротила кількість перевірок
24tv
2025-09-02T14:42:54Z
Міжнародна допомога на 2026-2027 роки: в НБУ розказали про обіцянки партнерів
ZN UA
2025-09-02T14:39:46Z
Вбивство Парубія: підозрюваний зізнався у злочині
Петр и Мазепа
2025-09-02T15:06:35Z
Люксембург долучиться до ініціативи закупівлі у США зброї для України
УкраинФорм
2025-09-02T15:06:09Z
БЕБ в облозі, але Цивінський наразі конструктивно комунікує з генпрокурором, мінюстом та урядом
ZN UA
2025-09-02T15:03:38Z
Сутичка Бахматова з депутаткою Київради: поліція відкрила кримінальне провадження
24tv
2025-09-02T15:00:49Z
Знову «держпереворот», знову «легітимний». Путін заходить на чергове коло
ГЛАВКОМ NET
2025-09-02T15:00:28Z
Спонсорує ЗСУ: Валерій Меладзе на межі втрати російського громадянства
GlavRed
2025-09-02T14:57:59Z
Утиліту fast-glob, яку використовує Пентагон та ще понад 5000 проєктів, розробляє єдиний росіянин з Yandex
ITC
2025-09-02T14:57:27Z
Коаліція охочих обговорюватиме безпекові гарантії і подальшу допомогу Україні - Мерц
УкраинФорм
2025-09-02T14:48:43Z
Прокуратура хоче перекваліфікувати справу про вбивство Парубія: як саме
24tv
2025-09-02T14:48:29Z
У Києві поліція повернула пенсіонерці мільйон гривень, вкрадених шахраями
Комсомольская правда
2025-09-02T15:06:38Z
На Сумщині внаслідок удару ворожого дрона сталася пожежа
УкраинФорм
2025-09-02T15:03:56Z
Екскерівника Хмельницької прокуратури судитимуть за незаконне оформлення інвалідності
УкраинФорм
2025-09-02T14:54:50Z
На Рівненщині 14-річна дівчина побила 13-річну на очах в інших підлітків: що кажуть у поліції
24tv
2025-09-02T14:51:05Z
Шахрайство з веб-банкінгом: у Запоріжжі зловмисник заволодів коштами загиблого військовослужбовця
Украина Криминальная
2025-09-02T14:48:56Z
У Харкові взяли під варту чоловіка, який погрожуючи ножицями обікрав пенсіонерку
Мій Харків
2025-09-02T14:45:08Z
Розкрадання дизпалива на суму понад ₴1,3 млн – на Полтавщині судитимуть 16 учасників злочинних груп, до складу яких входили працівники локомотивного депо
Украина Криминальная
2025-09-02T14:30:16Z
Поліція затримала студента, який катався на велосипеді по ескалатору метро
ГЛАВКОМ NET
2025-09-02T14:24:42Z
Поліцейського з Києва викрили на організації схеми переправлення "ухилянтів" за кордон
Khreschatyk
2025-09-02T14:15:14Z
До суду подали позов про ліквідацію Київської митрополії УПЦ МП
УкраинФорм
2025-09-02T15:06:25Z
Жінки зможуть опанувати професії у сфері логістики
AutoCentre
2025-09-02T15:06:20Z
Дві прикмети, яких варто дотримуватися: свято 3 вересня
GlavRed
2025-09-02T15:06:04Z
Розробники Lockheed Martin представили систему ППО Patriot з ракетами PAC-3 MSE
InternetUA
2025-09-02T15:03:35Z
В Польщі показали "бойового лебедя": що відомо про незвичайний дрон Kaczka
Фокус
2025-09-02T14:54:33Z
"Бусифікований" у центрі Києва хлопець блогера Софії Комендант виїхав за кордон
Комсомольская правда
2025-09-02T14:51:16Z
Росія повторно випустила по Україні понад 50 дронів: скільки вдалося знищити
ZN UA
2025-09-02T14:45:55Z
Український католицький університет відповів на звинувачення Наталки Ворожбит
ГЛАВКОМ NET
2025-09-02T14:45:28Z
Більшість українців витрачають 30 хвилин на дорогу до ключових локацій - дослідження
Gazeta UA
2025-09-02T14:45:14Z
Швейцарія профінансує в Україні два проєкти у сфері онкології та лабораторної діагностики
УкраинФорм
2025-09-02T14:42:03Z
Чоловіки здивуються, жінки оцінять: навіщо в трусах кишенька і чому вона важлива
GlavRed
2025-09-02T13:27:16Z
Кількість випадків COVID-19 в Україні знову різко зростає
24tv
2025-09-02T13:09:33Z
Скільки коштує дитинство для державного бюджету
360ua.news
2025-09-02T12:30:00Z
В Україні зростає захворюваність на Covid та грип: нових випадків побільшало майже вдвічі
Фокус
2025-09-02T11:58:43Z
Містить величезну кількість мікробів: експерти назвали найбруднішу річ у ванній
Знай
2025-09-02T11:51:00Z
В Україні створюють мережу протезних мікроклінік
Хвиля
2025-09-02T11:27:35Z
Не всі люди зрештою матимуть "запах старого": насправді його можна позбутися
Фокус
2025-09-02T11:15:46Z
Одна маленька зміна у харчуванні може сповільнити старіння – дослідження
TSN
2025-09-02T10:21:23Z
Невеликий автовиробник створив купе з двигуном Hemi V8, яке Dodge відмовляється продавати
Топ Жир
2025-09-02T15:06:35Z
Mercedes-Benz припинить виробництво моделей EQE та EQE SUV до 2026 року
360ua.news
2025-09-02T14:51:42Z
Тесла в Австралії можуть несподівано прищемлювати пальці
Топ Жир
2025-09-02T14:06:35Z
Мають важливу функцію: механік розкрив секрет чорних крапок на лобовому склі авто
Фокус
2025-09-02T14:06:14Z
Недорогі електромобілі Nissan домінують у Китаї, а Honda відстає
Топ Жир
2025-09-02T13:21:05Z
З батареями на водні: новий хетбчек Toyota Aqua показали офіційно
AutoGeek
2025-09-02T13:12:35Z
Кінець епохи: Volvo відмовляється від універсалів
Фокус
2025-09-02T13:06:14Z
В Україні створили командно-штабний автомобіль для посилення ППО
AutoCentre
2025-09-02T13:04:26Z
Електричний гіперкар Yangwang U9 встановив новий рекорд швидкості
AutoGeek
2025-09-02T12:12:21Z
В Україні у середу переважно без опадів, вдень до +32°
УкраинФорм
2025-09-02T15:03:07Z
Підрозділи Сил оборони на Сході отримали EasyPulse, РЕБ і Starlink від фонду «Надія» та Валерія Дубіля
Знай
2025-09-02T14:54:34Z
На Донеччині російський дрон атакував цивільне авто, троє поранених
УкраинФорм
2025-09-02T14:48:14Z
Над Дніпром помітили хмару у формі гриба: що це таке
24tv
2025-09-02T14:39:51Z
За місяць росіяни пошкодили у Харкові 23 будинки
Мій Харків
2025-09-02T14:33:26Z
У Харкові підбили підсумки купального сезону
Мій Харків
2025-09-02T14:30:28Z
Прогноз погоди у Харкові на 10 днів: про які сюрпризи попередили синоптики
Политека
2025-09-02T14:30:03Z
ЗСУ успішно контратакують біля великого міста: розвідка оцінила дії росіян
GlavRed
2025-09-02T14:27:38Z
У Курочки Ряби бебі-бум: рідкісні куріпки знову заселяють Чорнобильську зону
Telegraf
2025-09-02T14:24:12Z
Тільки не у вересні: ці 4 рослини зараз обрізати не можна
24tv
2025-09-02T15:06:34Z
Рота реінтеграторів
Петр и Мазепа
2025-09-02T15:00:23Z
Картоплю категорично не можна зберігати з одним овочем: у чому фатальна помилка
GlavRed
2025-09-02T14:57:35Z
Пиво можна замовити навіть у McDonald's: яка країна найкраща для поціновувачів алкоголю
Фокус
2025-09-02T14:42:36Z
Як довго може квітнути лаванда: простий спосіб подовжити її цвітіння
24tv
2025-09-02T14:36:37Z
Забудьте про каструлю: готуємо по-новому яйця-пашот за 1 хвилину
24tv
2025-09-02T14:33:45Z
Багато хто використовує холодильник неправильно: які продукти не можна заморожувати
GlavRed
2025-09-02T14:27:24Z
Буде багато щастя: 2 знаки зодіаку, в яких попереду найкращі дні
24tv
2025-09-02T14:09:25Z
Найнебезпечніша робота у світі: як працює водій автобуса на екстремальних дорогах
Фокус
2025-09-02T13:30:52Z
Український експерт Віталій Бащак запускає у США ШІ-платформу для модернізації портів і логістики
Gazeta UA
2025-09-02T15:03:06Z
Ютубер заробляє по $9 000 щомісяця, створюючи "сміттєві" ШІ-відео про руде кошеня
ITC
2025-09-02T14:57:53Z
Триекранний ноутбук MAX16 з Intel Core i7-1260P коштує від $700
ITC
2025-09-02T14:57:28Z
Філософське питання: чоловік виявив "дивний" рекламний щит з вибором для клієнтів
Фокус
2025-09-02T14:57:26Z
У Red Dead Redemption 2 відкрили незвичний спосіб прицілювання, який "ховався" від геймерів 7 років
ITC
2025-09-02T14:57:01Z
В якому віці люди найнещасніші та найщасливіші — дослідження вчених здивує
GlavRed
2025-09-02T14:51:23Z
В Росії з’явилася система прихованого спостереження за людьми – ЗМІ
1News
2025-09-02T14:48:49Z
Розкрито характеристики смартфона Samsung Galaxy F17
InternetUA
2025-09-02T14:33:46Z
iPhone Fold отримає Touch ID у кнопці замість сучасного Face ID
InternetUA
2025-09-02T14:18:22Z
"Динамо" підписало сенегальського захисника з чемпіонату Франції
ZN UA
2025-09-02T15:06:07Z
Геї розлючений на Крістал Пелес через зрив трансферу до Ліверпуля
Football.ua
2025-09-02T15:00:55Z
Учень ліцею КНУ здобув золоту медаль на математичній олімпіаді в Німеччині
УкраинФорм
2025-09-02T15:00:25Z
Жирона орендувала Ліваковича у Фенербахче
Football.ua
2025-09-02T14:57:27Z
Волошин: Хотів би під час цього виклику дебютувати у збірній
Football.ua
2025-09-02T14:39:39Z
Матч між Ман Юнайтед та Грімсбі не буде переграний
Football.ua
2025-09-02T14:36:42Z
Через віджимання: стала відома причина звільнення тен Гага
Football.ua
2025-09-02T14:30:49Z
Чілвелл перейшов у Страсбур
Football.ua
2025-09-02T14:18:29Z
Фенербахче зробив щедру пропозицію Лукману
Football.ua
2025-09-02T13:55:11Z