MY.UAНовини
Переможець Національного кавового чемпіонату: Тих, хто просить американо, не засуджую, але раджу фільтр
Переможець Національного кавового чемпіонату: Тих, хто просить американо, не засуджую, але раджу фільтр

Переможець Національного кавового чемпіонату: Тих, хто просить американо, не засуджую, але раджу фільтр

Цього року на чемпіонаті світу з приготування кави Україну в категорії кави "Джезва" представлятиме бариста кав'ярні Beshá із Запоріжжя Олексій Юркевський. Чим він дивуватиме суддів у Швейцарії, що допомогло йому виграти Національний кавовий чемпіонат SCA, як він планує розвивати кавову індустрію та культуру в рідному місті та про секрет приготування смачної кави в домашніх умовах – Олексій розповів Коротко про.

“Чемпіонат для мене насамперед про роботу над собою, про дедлайни, вихід із зони комфорту. Це і є наш поштовх на розвиток та переживання емоцій, яких у повсякденному житті ти не зазнаєш”, - каже молодий бариста.

Для приготування кави використав "Моршинську"

- Олексію, ви стали переможцем у категорії "Джезва" Національного кавового чемпіонату SCA. Каву люблять багато хто, а ось як проходять такі чемпіонати, як обирають кращого бариста – знаємо небагато. Поділіться, як проходив чемпіонат, що треба було робити?

- Це була моя третя спроба перемогти у національному чемпіонаті. Вперше я посів третє місце, вдруге щось пішло не так, і я не потрапив до фінальної частини, а цього року переміг.

У кавовій галузі є дев'ять чемпіонатів, які проводять на території України, – це категорії Латте-Арт, Brewers Cup Джезва Ібрик, Каптестинг, чемпіонат зі смаження, Кава-Алкоголь, Баріста Класік. Усі ці чемпіонати відбуваються щорічно. На них відбирають найкращого учасника, який представить нашу країну на чемпіонаті світу.

Кожна категорія має свої правила, час і дії, які потрібно вжити. Цього року я став чемпіоном у категорії "Джезва". За правилами, для джезви у тебе є 15 хвилин, за які ти маєш надати суддям свою програму, розповісти про свою концепцію, пояснити, чому ти вибрав ту чи іншу каву, розповісти про свій метод приготування кави, подати рецепт.

Потрібно пояснити, чому рецепт такий, кава така, чому саме така вода, на якій готуєш.

Є судді. Це два сенсори, що оцінюють смаковий профіль кави – потрібно чітко потрапити в опис, який ти даєш каві. Якщо ви кажете, що у смаку ви відчуєте те й те, судді дійсно повинні це відчути. Чим більше попадань у смак, тим вищою буде оцінка.

- А яким був смак вашої кави? Яку воду використали?

- Мені дуже подобається, як поводиться "Моршинська", з нею виходить смачна кава. Перед початком чемпіонату я проводив опитування, яка вода найкраще поєднується з моєю кавою. Купував різну воду, яка була доступна у моєму місті. Пробував заморську - Avian, Сан-Бенедетто, Icelandic Glacial, яка коштує 200 гривень за пляшку. Експерименти показали, що найсмачніша кава вийшла саме на цій воді.

"Моршинська" має дуже класний хімічний склад, вона не дуже дорога і її можна купити у всіх магазинах, - дуже зручно. Для мене дуже смачна вода.

Я виступав із двома видами кави. Перший – це була колумбійська Geisha. Другий - колумбійський Еуженіоїдіс.

Еуженіоїдис – дуже рідкісна кава, її майже неможливо знайти у вільному продажу. Це прабатько арабіки, його рідко вирощують, але в мене була можливість отримати цю каву. Хлопці з дніпровської компанії «Фунт Каві» на всі чемпіонати підбирали мені каву, допомогли і цього разу.

Олексій став переможцем Національного кавового чемпіонату у категорії "Джезва". Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

– Що ви готували на чемпіонаті?

– Це було два напої. Перший – класична джезва. Другий – авторський напій, який готується на базі джезви. Потрібно придумати таку каву, яка гармонійно поєднуватиметься з твоєю кавою, щоб додавання якихось елементів створило відмінну синергію смаку. За підсумком у тебе має вийти класний смачний авторський напій.

Ти розповідаєш про смак – судді його оцінюють. Чим точніше потрапиш до опису смаку, тим кращим у тебе буде бал.

Також є технічний суддя, який стежить за тим, щоб ти все робив правильно. Якщо ти сказав, що береш 10 г кави, то маєш взяти саме 10 г кави – він за цим стежить. Якщо повідомив, що використовуватимеш для приготування напою 70 мілілітрів води, суддя стежить, щоб ти налив саме 70 мілілітрів води.

І, звичайно, тебе оцінює головний суддя, який стежить за всім – за твоєю роботою, за тим, що ти насипаєш та наливаєш, також він оцінює смак.

У тебе є 15 хвилин, і за ці 15 хвилин ти маєш представити свою програму. Якщо виходиш за відведений тобі час – це мінус бали. Якщо понад 16 хвилин ти розповідаєш про свою програму - отримуєш дискваліфікацію.

Мідна джезва може коштувати від 150 доларів. Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

- Який смак вийшов у вашої кави?

- У мене спочатку було бажання виступити з класною кавою, щоб вона була солодкою та соковитою. Моя кава була дуже щільна, мала велику природну насолоду, кислоту вище середньої і майже без гіркуватості. Еуженіоїдис не має кофеїну у своєму складі, і він дуже солодкий. Колись давно він схрестився з робустою природним шляхом - і ми отримали арабіку. В еуженіоїдис немає кофеїну (точніше він є, але дуже низький рівень вмісту - 0,2%, для порівняння в арабіці 0,6-1,7%, в робусті - 1,8-3,5%. - Ред.), а в робусті його дуже багато.

Робуста дуже гірка, еуженіоїдис - солодкий. І арабіка – синергія цих двох зерен – має майже ідеальний смак. По нотах у смаку можна було відчути ананас та бергамотовий джем. ЇЇ смак – тривалий.

- А хто ще був на змаганнях, звідки були ваші конкуренти?

- Хлопці, які представляли різні кав'ярні з усієї країни. Цього року було багато учасників із Києва та не було Одеси. В основному, вся кавова спільнота знаходиться у Києві. Як на мене, Київ та Дніпро – найрозвиненіші кавові міста України.

– Навіть більш розвинені, ніж Львів?

- Для мене - так. Тому цього року було дуже багато хлопців із Києва, а торік були і з Одеси, і зі Львова.

– А скільки у вас було конкурентів?

- Цього року – вісім осіб. Загалом на такі чемпіонати складно приїхати великій кількості людей, вони непрості у фінансовому плані.

- Якщо не секрет, скільки коштує взяти участь у такому чемпіонаті?

– По-різному. Ти готуєш програму, купуєш собі необхідні девайси. Спонсори дають тобі лише подрібнювач кави та пісочницю, інше привозиш із собою.

Це і джезви, які ти сам вибираєш і купуєш, і супутні товари - посуд, мішалки, склянки, вирви, фільтри... Якийсь відсоток витрат може покрити твоє кафе. Тому буває по-різному, але в будь-якому разі виходить дорого. Одна турка коштує близько 150 доларів, якщо ми говоримо про класний продукт.

Цього року я витратив не дуже багато коштів, бо в мене залишились джезви з минулих змагань. Орієнтовно участь у змаганні цього року коштувала 50 тисяч гривень.

- Як на вашу перемогу відреагували ваші друзі, родина?

- Звісно, ​​всі були раді. Моя компанія, друзі, мама, хлопці з “Фунту Кави” дуже вітали з тим, що з третього разу я нарешті переміг, гості нашого закладу говорили, що не сумнівалися у моїй перемозі, що я красень і таке інше.

Інструменти та посуд на чемпіонат учасники приносять свої. Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

Працюю бариста 7 років

- Олексію, а як ви стали бариста? Можливо, каву любили з дитинства?

- Моя мама завжди з ранку пила каву, зварену в джезві. Це перша кава, з якою я зіткнувся у своєму житті - і в плані приготування, і в плані вживання.

Коли підріс, довго працював на барі як бар-менеджер у компаніях Запоріжжя і у своєму рідному місті Нікополі. Потім я зрозумів, що алкоголь для мене не дуже цікава історія: я не дуже його люблю і не терплю п'яних людей.

Так склалося, що мені запропонували роботу у найкращому кафе міста Запоріжжя. Недовго думаючи, сказав, що завтра прийду на співбесіду. Так я почав працювати за баром із кавою. Не з першого разу все виходило, проте терпіння, праця та інтерес до кави зробили свою справу.

- Вас хтось навчав готувати каву чи ви самостійно до всього дійшли?

- Спочатку розбирався з усім сам, а коли прийшов на нинішнє місце роботи, мене вчив бариста. Він мені дав навички приготування латте-арту, брюверсу та багато іншого. Взагалі по всіх азах мене проводив, розповідав, що до чого. Тоді я зрозумів, що нічого не знаю про каву. Але згодом розібрався. Ти вчишся, цим живеш і отримуєш від своєї справи насолоду.

- До речі, скільки ви вже займаєтесь кавою?

- Я працюю за баром із 17 років. Спочатку у мене мало було змін, але мені це було цікаво. А з кавою працюю вже 6-7 років. Але коли починав, були ковіди, і чемпіонати не проводилися. Тому якийсь час моя кар'єра стояла на паузі.

У запорізькій кав'ярні із колегами. Фото: instagram.com/besha.coffee

Прильоти по Запоріжжю ускладнювали підготовку до змагань

- Ви живете у Запоріжжі. Як вам вдається працювати в місті, яке регулярно перебуває під обстрілами?

- У перші дні повномасштабного вторгнення було незрозуміло, що буде далі, що робити, куди тікати - як і в усіх українців. На першу пару тижнів ми навіть закрилися.

Коли відкрилися, було приємно, що всі, хто до нас ходив до повномасштабного вторгнення, залишилися з нами і після. Окрім тих, хто поїхав. У нас дуже гарна кав'ярня, скоро їй буде 11 років.

Загалом до Запоріжжя, звісно, ​​прилітає. Це ускладнювало підготовку до чемпіонату, тому що постійні обстріли мають сильний емоційний вплив. Але, на щастя, вони не стали на заваді моїм планам.

Незважаючи на складнощі, ми намагаємося дарувати нашим клієнтам позитивні емоції – посмішку, побажання гарного дня – всі ці приємні дрібниці позитивно впливають на людей.

Перша участь у Національному чемпіонаті – 2023 рік. Фото: Інстаграм yurkevskiy_a

– Розкажіть, що бариста радять клієнтам? І як ви ставитеся до тих, хто віддає перевагу американо. Чи не відмовляєте їх від такого вибору?

- Я зараз працюю у нашій другій кав'ярні Beshá. Вона більше про каву та чай. Більшою мірою ми готуємо чорну каву. І люди, які приходять до нас, переважно віддають перевагу чорній каві і менше всіляким сиропам. Звісно, ​​з молоком також п'ють, не всім подобається чорний.

Але коли ми вже заговорили про американо, я не засуджую людей, які його п'ють. Це вибір кожного. При цьому всім рекомендую спробувати фільтр.

Спочатку людям, які п'ють американо, ми наливали дегустаційні сети фільтра і давали спробувати їх безкоштовно. Паралельно розповідали про фільтр і, скажімо так, підсаджували на нього. Наші зусилля дали свої плоди. Сьогодні дуже багато наших клієнтів перейшли з американо на фільтр.

Коли людина просить американо, я завжди наводжу одну аналогію. Кажу: американо – це класний продукт, еспресо, який ти розводиш водою. Це те саме, як взяти дуже дорогий келих вина з мішленівського ресторану або дорогий віскі і додати води. Що залишиться від продукту, за який ти заплатив великі гроші? Смак продукту змінюється, і у випадку американо - мінус. Хороший продукт ти розводиш водою – виходить якась фігня.

А фільтр - це збалансований напій, який у правильних пропорціях смачний, квітковий або солодкий, або з кислинкою. Ти можеш відчути якісь дескриптори (одиниця для опису кавового аромату та смаку. – Ред.) – в американо такого не буде.

Якщо хочеться кави з молоком, є чудова альтернатива – напій кортадо. Подвійний еспресо та невелика кількість молока. Багато наших гостей ми з американо підсадили на цей кортадо. І це фантастично.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення beshá (@besha.coffee)

Як зробити смачну каву вдома

- Вдома, напевно, не можна зробити таку смачну каву, як робите ви…

- Можна!

- Тоді дайте пораду, як її приготувати в домашніх умовах?

- Вдома теж можна зварити смачну каву.

Якщо ми говоримо про джезву, то, в першу чергу, потрібна смачна кава. Це 100% арабіка, підсмажена під еспресо, але в жодному разі не темне обсмажування, а світле. Пропорції - 1 до 7 (якщо хочете міцніше) або 1 до 10. Тобто на 1 частину кави – 10 частин води.

Додаєте смачну воду. У жодному разі не дистильовану і не з-під крана.

Наливаєте воду у джезву. Бажано, щоб у сім'ї була мідна джезва. У такій довгі роки можна готувати смачну каву, вона не втрачає своєї цілісності. 10 г кави, 100 мл води (або 70, якщо хочете міцніше). 2-3 хвилини тримайте каву на маленькому вогні, помішуючи. Коли шапка піднімається, треба її одразу зняти. І в жодному разі не потрібно ставити каву знову на конфорку: ви її спалите, і вона буде гіркою.

Є й чудова альтернатива - кава “Пуск” від “Фунту Кави”. Це перша українська сублімована кава. Ти її розводиш не окропом, а водою 80 градусів, перемішуєш – отримуєш класний продукт.

- Я так розумію, цукор у каву ви не рекомендуєте додавати?

- Ні, ніколи. Ні в каву, ні в чай. Мені краще з'їсти якийсь горішок зі згущеним молоком і каву з фільтром, ніж додати туди цукор.

- Тобто, на смак бариста, це зробить каву гіршою?

- Для мене – так. Але скільки людей, стільки й думок.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення beshá (@besha.coffee)

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Глава МАГАТЕ вважає, що Іран за кілька місяців може відновити збагачення урану
Лига
2025-06-29T05:48:42Z
“Айфон” – знахідка для шпигуна: як телефон колишнього заступника Шойгу поставив під загрозу секрети Міноборони РФ
Украина Криминальная
2025-06-29T05:48:28Z
Верховна Рада готує спеціальний законопроєкт щодо виборів в Україні
Украина Криминальная
2025-06-29T05:45:29Z
В Україні за державну зраду засуджено агента ФСБ, який три місяці шпигував за ЗСУ
InternetUA
2025-06-29T05:27:33Z
Польща піднімала військову авіацію через атаку на Україну
ГЛАВКОМ NET
2025-06-29T04:42:35Z
Росія планує створити на ТОТ логістичні центри
УкраинФорм
2025-06-29T04:27:32Z
Роспропаганда поширює фейк про нібито затримання українських військових за браконьєрство
УкраинФорм
2025-06-29T03:48:31Z
Які країни найбезпечніші у випадку ядерного удару: блогерка здивувала відповіддю
GlavRed
2025-06-29T03:27:30Z
РФ масовано атакувала Україну ракетами та дронами: головне за ніч
ГЛАВКОМ NET
2025-06-29T03:12:14Z
Менше горобців – більше комарів: лікарка пояснила можливий зв’язок
ZN UA
2025-06-28T22:40:54Z
ВООЗ оприлюднила оновлений звіт про походження COVID-19 після трьох років досліджень
360ua.news
2025-06-28T19:12:23Z
Дуже важлива цифра для формування рельєфного преса: який відсоток жиру має бути в організмі
24tv
2025-06-28T18:45:06Z
Секрет дозрівання авокадо: з'їсти можна вже через добу
24tv
2025-06-28T17:48:01Z
Чорниця не псуватиметься до 5 тижнів: одна дія врятує ягоду від плісняви
GlavRed
2025-06-28T17:27:51Z
Очі як дзеркало мозку: як ранні зміни зору можуть вказувати на ризик деменції
24tv
2025-06-28T17:09:22Z
Найкрихітніший орган у світі створили вчені: він може врятувати тисячі сердечників
Фокус
2025-06-28T16:42:55Z
Як визначити ідеальну вагу та кількість жиру в тілі
Gazeta UA
2025-06-28T15:00:34Z
Підживлення томатів: калій та кальцій — дует для рясного врожаю томатів
GlavRed
2025-06-28T13:27:34Z
Пельмені більше не смажимо: рецепт пирога з напівфабрикатів, який змушує ахнути
Знай
2025-06-29T05:51:53Z
Куди поїхати у прохолодну відпустку влітку: це місто в Європі вражає красою
24tv
2025-06-29T05:09:57Z
Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 29 червня 2025 року
Фокус
2025-06-29T05:00:25Z
Диявол у милому обличчі: що приховують іграшки Лабубу і чому діти від них божеволіють
Знай
2025-06-29T04:51:56Z
Загадка для геніїв: треба знайти справжнього батька дитини за 5 секунд
GlavRed
2025-06-29T04:27:27Z
Білкова революція: 5 інновацій із бобових, які змінюють харчову індустрію
AgroPortal
2025-06-29T03:30:52Z
Дарують дітям впевненість, підтримку і любов: які 4 знаки є найкращими батьками
GlavRed
2025-06-29T03:27:28Z
Гороскоп на завтра 30 червня: Ракам - несподіване повідомлення, Водоліям - сварка
GlavRed
2025-06-29T03:27:12Z
Гороскоп на сьогодні 29 червня: чутливість, конфлікти та відпочинок – прогноз для всіх знаків Зодіаку
Знай
2025-06-29T01:30:12Z
США і G7 домовились про винятки з угоди про оподаткування
Европейская правда
2025-06-29T05:43:19Z
Що буде з мінімалкою у липні: чи чекати підвищення до 11 тисяч гривень
24tv
2025-06-29T05:33:26Z
Як дізнатись розмір податку на землю у червні 2025 року
24tv
2025-06-29T05:03:39Z
Як блогерам в Україні легалізувати доходи у 2025 році: варіанти, податки й підводні камені
24tv
2025-06-29T05:03:07Z
Грошова допомога для пенсіонерів у Запорізькій області: що буде з нарахуваннями від ООН із 1 липня
Политека
2025-06-29T05:00:56Z
Україна вимагатиме санкцій проти компаній з Бангладеш за купівлю краденого зерна
AgroPortal
2025-06-29T05:00:48Z
Тариф на електроенергію: чи чекати українцям зростання ціни з 1 липня
24tv
2025-06-29T04:48:02Z
Україна розсекретила дані про свої корисні копалини: вони були під замком з радянських часів
Telegraf
2025-06-28T22:48:49Z
Претендував Китай. США хочуть фінансувати розробку гігантського родовища рідкісноземельних металів
InternetUA
2025-06-28T20:28:50Z
Масована атака по Україні: було знищено 475 цілей
Gazeta UA
2025-06-29T05:57:42Z
Привітання зі святом Петра і Павла: листівки, вірші та проза
ГЛАВКОМ NET
2025-06-29T05:45:33Z
Росія розширює авіазавод у Казані: супутникові знімки показали нові ангари
InternetUA
2025-06-29T05:16:21Z
МО допустило до експлуатації в ЗСУ наземний дрон "Мураха": характеристики
InternetUA
2025-06-29T05:01:52Z
Приблизний рух ракет та дронів цієї ночі: карта
ГЛАВКОМ NET
2025-06-29T04:48:49Z
Армія РФ втратила на війні в Україні ще 1220 військових
УкраинФорм
2025-06-29T04:30:38Z
Юристи пояснили, скільки разів ТЦК можуть штрафувати за порушення військового обліку
Хвиля
2025-06-29T04:30:09Z
29 червня – яке церковне свято: чому сьогодні не можна шити й в'язати
24tv
2025-06-29T04:03:55Z
Пенсія в Запоріжжі: ПФУ вимагав у жінки повернути 40 тисяч гривень, що вирішив суд
Политека
2025-06-29T04:00:33Z
Росіяни обстріляли Дніпропетровщину: куди поцілив ворог
TSN
2025-06-29T05:33:49Z
Україна може перетнути довгострокову межу потепління вже в 2030 році
Agravery
2025-06-29T05:21:09Z
Майже 400 ворожих ударів по Запоріжжю за добу — які наслідки
TSN
2025-06-29T05:18:18Z
Обстріли Івано-Франківщини: постраждала жінка, пошкоджені будинки і церква
УкраинФорм
2025-06-29T05:15:52Z
Дощі і жовтий рівень небезпеки: яку погоду прогнозують
Gazeta UA
2025-06-29T05:15:27Z
Якою буде погода в липні: прогноз на місяць
24tv
2025-06-29T05:03:29Z
Сили оборони ліквідували понад 1200 окупантів: втрати ворога на 29 червня
24tv
2025-06-29T05:00:47Z
В Україні оголошено штормове попередження — які регіони накриє негода
TSN
2025-06-29T04:48:35Z
Загарбники минулої доби обстріляли 13 населених пунктів Запорізької області
УкраинФорм
2025-06-29T04:42:50Z
Під час масованої атаки загинув льотчик F-16 Максим Устименко
24tv
2025-06-29T05:57:47Z
Полтавщина пережила комбіновану атаку Росії: в ОВА відзвітували про наслідки
24tv
2025-06-29T05:45:42Z
Росіяни вдарили по Смілі: є поранені, пошкоджено будинки й коледж – фото
Лига
2025-06-29T05:36:02Z
Обстріл Сміли на Черкащині: постраждала дитина та пошкоджені будинки
TSN
2025-06-29T05:33:37Z
Обстріли Черкащини: кількість постраждалих зросла до шести, серед них - дитина
УкраинФорм
2025-06-29T05:30:49Z
У Британії вилучили одну з найбільших партій кокаїну на майже £100 мільйонів
УкраинФорм
2025-06-29T05:06:32Z
Ворог уночі атакував балістикою та «Шахедами» Миколаїв - пошкоджені складські будівлі
УкраинФорм
2025-06-29T05:00:01Z
Європу накрила пекельна спека
ГЛАВКОМ NET
2025-06-29T04:57:45Z
Масована атака на Україну, під ударом була критична інфраструктура: хронологія 1122 дня війни
24tv
2025-06-29T03:42:54Z
30 років, як душа відлетіла у вічність: пісні Назарія Яремчука, які житимуть вічно
24tv
2025-06-29T04:03:24Z
"Можеш ховатись за морем і лісом": Вєрка Сердючка відповіла мовному омбудсмену
Фокус
2025-06-29T00:45:51Z
"Мені омбудсмен дозволив": Приходько заявила, що повертає весь російськомовний репертуар
Фокус
2025-06-28T22:36:00Z
Для хорошого настрою: 3 веселі українські фільми на вихідні
24tv
2025-06-28T20:57:01Z
Яким є звичайний концертний день молодого артиста МУАЯД?
FM-TV
2025-06-28T19:22:00Z
Вєрка Сердючка зі сцени висміяла скандал із омбудсменом
ГЛАВКОМ NET
2025-06-28T18:03:37Z
Ілона Гвоздьова розгнівалася через хейт у Мережі та зробила заяву: "Моя благодійність закінчилася"
TSN
2025-06-28T17:15:09Z
Холостяк влаштував зустріч у стилі великого кіно
360ua.news
2025-06-28T17:12:08Z
Усміхнена й за руку з чоловіком: Лорен Санчес вперше вийшла у світ після гучного весілля
24tv
2025-06-28T17:03:18Z
Алфавіт коробки передач: що означають позначки на механіці та автоматі
24tv
2025-06-29T03:27:33Z
Grok 4 перезапише знання людства: Ілон Маск розкрив деталі наступної моделі xAI
InternetUA
2025-06-29T03:01:56Z
Ця смішна пародія на поліцейський Cybertruck насправді приховує улюблену модель Toyota
Топ Жир
2025-06-28T23:48:54Z
Чи знайдеться місце для запасного колеса у вашому авто?
Топ Жир
2025-06-28T22:03:56Z
QuantumScape прискорила виробництво твердотільних акумуляторів у 25 разів
InternetUA
2025-06-28T21:12:57Z
Лікарі з’ясували причину нудоти в електромобілях
Топ Жир
2025-06-28T20:18:44Z
Шокуюча націнка в півмільйона на Corvette – не те, що здається на перший погляд
Топ Жир
2025-06-28T18:48:04Z
Водії втомилися від нав’язливої функції, яку виробники авто продовжують впроваджувати
Топ Жир
2025-06-28T17:03:01Z
Аварія на Гран-прі в Австрії: один з учасників гонки перелетів через два боліди
24tv
2025-06-28T16:57:51Z
Як ефективно звільнити пам’ять на смартфоні
InternetUA
2025-06-29T05:31:59Z
У 2026 році Apple покаже ультра-преміум серію iPhone 18
InternetUA
2025-06-29T04:01:30Z
Meta може аналізувати ваші неопубліковані фото: як працює нова функція Facebook
InternetUA
2025-06-29T02:01:05Z
У мережі з'явився прототип скасованої LEGO-гри за Minecraft: у нього можна пограти
InternetUA
2025-06-29T01:01:14Z
Хідео Кодзіма розповів, що залишив у Death Stranding 2 повно пасхалок на самого себе
InternetUA
2025-06-28T23:01:45Z
Археологи знайшли висотки та храм у стародавньому Іметі
Gazeta UA
2025-06-28T22:39:46Z
Неочікуване партнерство — OpenAI почала використовувати чипи Google для роботи ChatGPT
InternetUA
2025-06-28T22:01:37Z
Apple вперше за шість років збільшить дисплей базового iPhone
InternetUA
2025-06-28T20:06:33Z
Microsoft покращує встановлення та відновлення Windows 11
Portaltele
2025-06-28T17:51:08Z
Клубний ЧС-2025 з футболу. Визначилася перша пара 1/4 фіналу
УкраинФорм
2025-06-29T05:48:38Z
Болонья полює за захисником молодіжки Іспанії, але Валенсія відхилила першу пропозицію
Football.ua
2025-06-29T05:45:34Z
ПСЖ — Інтер Маямі. Напередодні
Football.ua
2025-06-29T05:24:18Z
Легендарний боксер назвав амбітну ціль перед повернення на ринг
24tv
2025-06-29T03:30:01Z
Підтримувала Україну та боролася з депресією: де зараз колишня дружина Володимира Кличка
24tv
2025-06-29T02:09:52Z
"Бенфіка" з українцем Трубіним розгромно програла "Челсі" і вилетіла з КЧС-2025
ZN UA
2025-06-29T01:21:42Z
Угорщина вийшла у фіінал Золотої Євроліги, обігравши волейболісток Румунії
УкраинФорм
2025-06-28T22:30:19Z
ПСЖ вирішив продати росіянина заради підписання українця Забарного — ЗМІ
ZN UA
2025-06-28T22:25:34Z
Збірна Англії захистила титул на молодіжному Євро-2025 з футболу
УкраинФорм
2025-06-28T22:07:31Z