/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8e47bcae546ef06a3a1e766612f6cc4d.jpg)
Досвідчені господині ніколи не виливають олію після смаження у раковину: що з нею робити
Часто виникає питання про те, що ж робити з рослинною олією, яка залишається після смаження.
Адже виливати її залишки в каналізаційну трубу — це вкрай погана ідея, бо вони швидко забиваються через накопичення жиру, навіть рослинного.
Однак існують прості способи її утилізації.
Розповідаємо, що робити з рослинним жиром, що залишився на сковороді після смаження продуктів.
Що робити з олією, що залишилася після смаження: про це мало хто знає.
Є два способи, якими користуються досвідчені господині, щоб позбутися використаної олії.
Спосіб №1.
Якщо олії залишилося зовсім трохи, дайте сковорідці повністю охолонути, потім паперовим рушником ретельно витріть посуд і відправте на зберігання до наступного разу.
Мити сковорідку не потрібно.
Такий метод утилізації олії та очищення ємності підходить для чавунних сковорідок і посуду з тефлоновим покриттям.
Спосіб №2.
Якщо олії після приготування страви залишилося на сковорідці багато, то її треба утилізувати у такий спосіб.
Візьміть пластикову пляшку, перелийте в неї охолоджену олію, добре закрутіть кришкою та поставте у смітник.
Після цього сковорідку можна помити чи витерти насухо паперовим рушником.