/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F22a1623452ea53c2d0b9acc8312b106c.jpg)
Чи корисна капуста після термічної обробки: на цей овоч ви подивитись по-новому
Капуста має безліч корисних властивостей.Один качан важить кілька кілограмів, що дозволяє приготувати з нього декілька страв, пише Eating Well.Цей овоч довго зберігається, а після розрізання достатньо загорнути в пакет із паперовим рушником, щоб уникнути зайвої вологи. Якщо качан завеликий, його можна заморозити. Бланшована капуста зберігається до дев'яти місяців, небланшована - до двох.У свіжому вигляді капуста додає стравам приємної хрусткості. Нарізана тонкими смужками, вона чудово поєднується з іншими овочами в салатах, особливо червоні сорти, які надають яскравості.Завдяки довгому терміну зберігання вона може стати альтернативою листовому салату, а швидкий салат із капусти з оцтовою чи вершковою заправкою чудово доповнить будь-яку вечерю.Термічна обробка розкриває нові смакові грані цього овочу. Смажена або запечена капуста стає насиченою та ніжною на смак. Один із смачних варіантів - запекти її. Зокрема, популярні так звані капустяні стейки, які можна доповнити соусом із в'ялених томатів або запечена капуста в складі печені чи страв із рису.Окрім доступності, капуста ще й надзвичайно корисна. Вона містить вітаміни C і K, а червоні сорти багаті на антоціани - сполуки з потужними протизапальними властивостями. Також у ній є ізотіоціанати, які досліджуються на предмет їхньої ролі у зниженні ризику розвитку деяких видів раку.Цей простий, але багатофункціональний овоч заслуговує на більше визнання. Качан капусти в холодильнику відкриває безліч кулінарних можливостей, а її корисні властивості роблять її важливою частиною здорового раціону.