/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F0720396593bf87a5663a5b1bdaaaea51.jpg)
День банана: три незвичні страви, які гарантують вибух нових смаків
10 квітня у всьому світі відзначають День банана. Це смачний, поживний та улюблений мільйонами фрукт.Якщо вам здається, що банани годяться лише для перекусу або смузі, настав час змінити уявлення.Gazeta.ua ділиться трьома рецептами, які варто спробувати приготувати.4 банани80 г чорного шоколаду30 г мигдалю.Ретельно промийте та протріть рушником 4 банани. Зробіть в кожному банані досить глибокий розріз вздовж.Вкладіть в кожен банан кілька шматочків шоколаду, так щоб вони глибоко увійшли в плід. Мигдаль подрібніть ножем.Запікайте банани на решітці для гриля протягом 15 хвилин або поки нижня частина бананової шкірки не потемніє, а шоколад не розплавиться.Перед подачею посипте банани мигдалем. Їжте десерт ложкою або поріжте і їжте разом зі шкіркою.2 коржі для піци індивідуального розмірусоус для піци2 стиглі бананикарі-порошокКопчений сир, натертий на тертціІнший сир, натертий на тертці (будь-який, який ви любите, зазвичай це суміш моцарели та чедеру)Викладіть тісто для піци на деко. Змастіть тісто тонким шаром соусу для піци.Наріжте банани тонкими скибочками і рівномірно розподіліть на піці. Посипте їх порошком карі, скільки вам подобається (у рецепті не менше 2 ст.л. на піцу).Покриваємо тертим сиром, дотримуючись пропорцій: 20% копченого сиру і 80% іншого. Якщо ви використовуєте занадто багато копченого сиру, смак стає занадто насиченим.Поставте піцу в духовку і випікайте згідно з інструкцією для тіста, яке ви використовуєте.3 дозрілі банани,0,3 л горілки,150 мл свіжого молока,1 банка (400 г) згущеного молока,2 курячі яйця.Банани очистити, нарізати дрібними шматочками шириною 2-3 см. Відокремити білки від жовтків, надалі знадобляться тільки білки. Змішати міксером до однорідної консистенції свіже і згущене молоко, білки яєць, шматочки банана.Тонкою цівкою влити горілку, продовжуючи перемішувати.Герметично закрити, покласти лікер в холодильник на 45 хвилин. Профільтрувати отриманий напій через марлю, потім розлити в пляшки для зберігання.Лікер можна пити відразу без настоювання. Термін придатності в холодильнику – до 30 днів, але краще вжити напій в перші 7 днів, потім смак може стати гірше. Міцність - 13-15%.