/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F9c52c9f85d35803c5f9497f6cbb3af30.jpg)
Які десерти приготувати на Великдень: три найоригінальніші рецепти солодощів
Окрім пасок та запеченого сиру на Великодній стіл готують десерти.Gazeta.ua ділиться трьома рецептами оригінальних солодощів, які не тільки прикрасять ваш стіл, а й здивують своїм вишуканим смаком.Рецептом поділилася фудблогерка Валерія Велігура в Іnstagram."Моє фірмове печиво "Гнізда" до Великоднього столу. Це однозначно варто спробувати! Дітки точно будуть у захваті і від процесу, і від результату", - каже кулінарка.⠀ Для тіста:200 г борошна100 г цукрової пудридрібка солі40 г какао5 г розпушувача70 г вершкового масла1 яйце ⠀ 150 г шоколадної пастицукерки у вигляді яєць.⠀ ⠀ Добре перемішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукрову пудру, сіль, какао та розпушувач.Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розтираємо все руками в крихту. Потім додаємо яйце і замішуємо м'яке еластичне тісто. У разі необхідності, можна додати трішки води або молока. Формуємо маленькі кульки, накриваємо харчовою плівкою та прибираємо у холодильник на 1-2 год.Дістаємо охолоджені кульки і за допомогою часничниці видавлюємо тісто на пергамент. Формуємо гнізда та притискаємо серединку. Одне "гніздо" виходить із 2-3 кульок.Випікаємо печиво у розігрітій до 180 гр духовці 15 хв. Потім дістаємо і даємо охолонути.У серединку кладемо шоколадну пасту і зверху прикрашаємо цукерками у вигляді яєць. Зберігати краще у закритому контейнері. Подаємо з чаєм. Десерт, який точно сподобається дорослим і діткам за рецептом фудблогерки з ніком anny.cooking.шоколад(який любите) - 1 плиткасир філадельфіяванільний цукор і цукрова пудрамалина, горішки, шоколадні кульки.Щоколад розтоплюємо, найкраще це робити на водяній бані.Наповнюємо форми і кладемо до холодильника на 2-3 хв. Зайвий шоколад зливаємо і залишаємо для охолодження на 30 хвилин, потім він легко відстане від форм.Для начинки використовуємо крем-сир Philadelphia Milka - це вже готова і дуже смачна шоколадна начинка до Великодніх яєць, або зʼєднуємо класичний крем-сир Philadelphia, цукрову пудру і ванільний цукор.Наповнюємо яєчні половинки і зʼєднуємо разом. Охолоджуємо, декоруємо і смакуємо.Ще дуже смачний варіант - взяти готові шоколадні яйця, розділити на половинки, наповнити начинкою і смакувати.Сирна маса виходить дуже ніжною, а шоколадна глазур чудово доповнює цей десерт.750 г кисломолочного сиру 9%3 яйця100-125 г цукрудрібка солі100 г сметани 20%35 г кукурудзяного крохмалю100 г вершкового маслацедра лимона75-100 г родзинокДля глазурі:175 г шоколаду10 мл оліїРодзинки заливаємо окропом на 15 хв. Після цього промиваємо та просушуємо паперовим рушником.Кисломолочний сир, яйця, цукор, сіль, сметану, крохмаль, цедру лимона (за бажанням) та розтоплене масло ретельно пробиваємо блендером, до гладкої маси. Додаємо родзинки, перемішуємо та кладемо у форму з пергаментом.Стукаємо декілька разів об стіл, щоб вийшло зайве повітря. На нижній рівень духовки ставимо ємність з гарячою водою, а на середній - сирник та випікаємо у розігрітій до 180 гр духовці 55-60 хв.Після цього трішки відкриваємо дверцята духовки і даємо сирнику повністю у ній охолонути. Потім прибираємо у холодильник, як мінімум, на 6 год..Для глазурі поєднуємо розтоплений шоколад з олією та покриваємо нею охолоджений сирник. Прибираємо у холодильник до повного застигання шоколаду.Після цього нарізаємо, подаємо та насолоджуємося. ⠀