Великоднє застілля: як уникнути отруєння на свято
Великоднє застілля: як уникнути отруєння на свято
Вже скоро віряни відзначатимуть Великдень. До свята господині готують традиційні великодні частування – паски, крашанки, шинку та інші страви. Щоб святкування не обернулося проблемами зі здоров’ям, варто дотримуватись простих правил безпеки. На Facebook-сторінці Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб розповіли, як уникнути харчового отруєння на Великдень.
Як захиститися від харчового отруєння під час великодніх свят
Щоб убезпечити себе від харчового отруєння на свято, слід дотримуватися таких правил:
- Купувати якісні продукти – важливо робити покупки у перевірених магазинах або на ринках, де є санітарний контроль.
- Правильно зберігати продукти – не можна залишати на тривалий час без холодильника салати з майонезом, сир, ковбаси, страви з м'яса. Температура зберігання має бути +2…+6°C.
- Дотримуватися правил термообробки – необхідно добре просмажувати рибу, м'ясо. Ці продукти не можна вживати сирими.
- Ретельно мити руки – це треба робити перед приготуванням та вживанням їжі, після контракту з сирими продуктами.
- Використовувати лише харчові барвники – цього слід дотримуватися при фарбуванні яєць. Також не слід вживати яйця, які довго пролежали без холодильника або мають тріщини в шкаралупі.
- Уникати переїдання – це може спричинити проблеми з травленням.
- Слідкувати за свіжістю страв – якщо салат або інша страва стоїть на столі декілька годин, то таку страву краще не вживати.
Нагадаємо, коли в цьому році християни східного обряду відзначатимуть Радоницю.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала