/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4fdfef4501b18afbee50c096d0ef8b9d.jpg)
Сіль чистого четверга: як приготувати й від чого вона захищає
Історичні вірування свідчать, що наші предки вважали чорну сіль сильною енергетично, розглядаючи її як потужний оберіг з цілющими властивостями. Як приготувати четвергову сіль і де використовувати розповідає 24 Канал.
Як зробити четвергову сіль
Для приготування беруть звичайну сіль, або ж додають до неї борошно та лікарські трави.
Інгредієнти:
– 1 кілограм кам'яної солі;
– 12 столових ложок борошна;
– лікарські трави (календула, полин, м'ята, шавлія чи інші) – по щіпці.
Приготування:
- Сіль висипте на суху сковороду і тримайте на повільному вогні, помішуючи та читаючи молитву "Отче наш".
- Робіть це, доки сіль не почорніє. За тим же принципом можете приготувати її й у духовці.
Як застосувати
Готову сіль пакують і освячують у великодньому кошику разом з іншими продуктами.
Чорна сіль, вважається, розсіює хвороби, прокляття та негативну енергію. Її зазвичай використовують як талісман протягом усього року, часто додають до солоних продуктів, носять в особистих сумках і кладуть у ліжечка немовлят.
Крім того, існує спеціальний ритуал з четверговою сіллю, який виконується для того, щоб відігнати зло з дому. Ця практика передбачає розсипання невеликої кількості солі по кутах будинку, яку потім збирають і закопують у відповідному місці, оскільки викидати її у смітник категорично заборонено.
Може зацікавити: справжня українська закосичена паска.