/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2fce3eb9eadb450f911eaf764b959f62.jpg)
Усі запитуватимуть у вас про цей секрет: що додати у паску, щоб не кришилася верхівка
Крихкість паски або її верхівки – головний біль усіх господинь. Які інгредієнти допоможуть їй запобігти – розповідає 24 Канал.
Як запобігти крихкості верхівки паски
Перша підказка: у жодному разі не скорочуйте час замішування тіста. Для уникнення крихкості повинен утворитися хороший глютеновий каркас, а його забезпечує довге вимішування.
Ваша паска не кришитиметься / Фото "Україна молода"
Також не забудьте додати до тіста сіль – вона знижує крихкість. Що стосується жиру, то його варто додавати наприкінці замішування, а частину цукру потрібно додати після додавання жиру.
Ще один надійний секрет – заварювати частину тіста перед замішуванням. Це можна робити на воді, молоці та вершках. Заварне тісто славиться еластичністю, і ваша паска не буде кришитися.
І не варто забувати, що глазур потрібно наносити лише на холодну паску. Глазур також "звʼяже" тісто, але її також варто вдало приготувати, аби вона не кришилася.
Не так як всю випічку: коли потрібно змащувати паску яйцем.