/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc8f75c6156e548ed1c7142f1cc9b8d8f.jpg)
Шість продуктів, які зменшують тривалість життя
Є продукти, які здатні уповільнити старіння і дати шанс прожити довше.Водночас, є їжа, яка може вкоротити життя. В той час, коли їх вважають корисними, насправді можуть згубити, пише pixelinform.Цей продукт завжди маємо під рукою. Ми впевнені: він дуже корисний. Тому лікуємося їм за застуди, та й просто любимо їсти — із салом чи борщем. Але часник може бути небезпечним. По-перше, через вміст у ньому сульфон-гідроксильного іона, іншими словами, сірководню.Він проникає у клітини мозку та вбиває їх. Вчені навіть провели експеримент і з'ясували, що часник уповільнює швидкість реакції у 2-3 рази. По-друге, часник може бути небезпечний підвищеним вмістом міді, а надлишок міді в організмі скорочує життя. Але відмовлятися від часнику все ж таки не варто. Потрібно просто правильно його їсти і не перевищувати допустиму добову дозу – не більше за головку на день.В Індії п'ють лише чорний чай, а зелений вважають небезпечним. У зеленому чаї багато кофеїну, як у каві. І цей чай підвищує тиск і може спричинити інфаркт. Крім того, у зеленому чаї міститься теїн. Він шкідливий для серцево-судинної системи та нервових клітин.Чи є у зеленому чаї користь? Звичайно. Це антиоксидант, він бадьорить і молодить. Ті самі індуси не п'ють його тільки тому, що не вміють правильно заварювати. А без правильної заварки він укорочує життя.Американськими вченими було проведено кілька досліджень, які показали, що споживання тваринного м'яса знижує очікувану тривалість життя. Одне дослідження з Гарвардської медичної школи стверджує, що вживання додаткової порції на день необробленого червоного м'яса збільшує загальний ризик смерті на 13%. Дослідники підозрюють, що в цьому винні насичені жири та велика кількість натрію.Він вважається суперкорисним продуктом, але тільки якщо він не був оброблений двоокисом сірки (добавка Е220). Сухофрукти завжди потрібно мити перед вживанням, як і звичайні фрукти. Чорнослив через калорійність і велику кількість фруктового цукру не варто їсти діабетикам і тим, хто стежить за фігурою. Побоюватися чорносливу варто і молодим мамам: він може викликати розлад шлунка та коліки у немовляти завдяки своїй проносній дії.Влітку ми їмо його більше, ніж зазвичай, і за звичкою шукаємо в магазинах пломбір. Однак нещодавно фахівці знайшли у пломбірі рослинні жири, яких там бути не повинно за визначенням. Пальмова олія канцерогенна, якщо вона піддається тепловій обробці. А морозиво спочатку нагрівають - варять, а потім різко остуджують. Це подвійний удар.Як же розпізнати рослинний жир, якщо ви не маєте бездоганних смакових рецепторів? По-перше, виробник зобов'язаний прописувати у складі "рослинні жири" чи "пальмову олію". Якщо такого в складі немає, зверніть увагу на калорійність: у пломбіру масова частка жиру повинна бути не менше 13%. Оптимальний склад - молоко коров'яче натуральне, пастеризоване, цільне згущене з цукром; згущені та сухі вершки; масло коров'яче; яйця курячі та різні смакові добавки.Небезпечні ласощі з пальмовою олією повинні іменуватися вершково-рослинним або рослинно-вершковим морозивом, але ніяк не пломбіром.Якщо пити фреш без обмежень, можна отримати передозування вітамінів. А ще сік - це фруктоза у чистому вигляді, без клітковини. При деяких захворюваннях свіжі соки протипоказані. При виразці шлунка, загостренні гастриту та панкреатиту не варто пити соки з кислим смаком: лимонний, апельсиновий, яблучний, смородиновий, журавлинний. Вони підвищують кислотність шлункового соку, можуть викликати печію та біль.