/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fb920cab9de5ada714198b3259091b0ed.jpg)
Як приготувати скандинавську рибну юшку за рецептом шеф-кухаря
Після численних застіль із м'ясними стравами, хочеться приготувати юшку.Скандинавська рибна юшка - це не просто страва, а справжній вибухів смаків.Ніжний смак риби, вершкова основа, аромат петрушки та нотки лимона створюють ідеальну гармонію. Шеф-кухар Олександр Огороднік ділиться перевіреним рецептом, який допоможе відчути затишок півночі просто у вас вдома.На 4-5 порційДля рибного бульйону:1.5 л води600 г рибних кісток з головою (в мене з лосося)150 г цибулі100 г моркви100 г стебла селери10 г часнику2 гілочки чебрецю1/2 ч. л перцю2 лаврових листочкистебла з петрушки якщо єДовести до кипіння, зняти піну, збавити вогонь до нижче середнього і при невеликому кипінні варити 1 год.Процідити через сито.Для ухи:30 г олії для смаження100 г цибулі100г моркви500 г картоплічебрецю100 г білого сухого вина1 л рибного бульйону400 г лосося150 г помідорів чері200 г жирних вершків 30%25 г солі20 г цукруПерець чорний до смаку10 г петрушки10 г кропуДля подачі свіжа петрушка, лимон.Обсмажити цибулю, моркву та чебрець до золотистого кольору ~5 хв. Додати вино та випарити його 3-5 хв.Влити бульйон, додати картоплю та варити до готовності ~15-20 хв.Додаємо сіль, цукор, вершки та доводимо до кипіння.Додаємо рибу, помідори та зелень, доводимо до кипіння, варимо 5 хв і вимикаємо. Даємо настоятись ще 5 хв.Подавати до столу зі свіжою петрушко та лимоном.