/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd6097c1067ba031c445e24c41283b02a.jpg)
Сирники вийдуть пухкими та ніжними: що до них додати
Готуються легко, з простих продуктів
Кисломолочний сир — один із найулюбленіших і найпопулярніших продуктів у нашій кухні. Його цінують за користь, ніжний смак і універсальність: він багатий на білок, легко засвоюється й чудово поєднується як із солодкими, так і з солоними інгредієнтами. З нього готують різноманітні страви — від запіканок і вареників до десертів і легких намазок.
Окреме місце в цій сирній палітрі займають сирники — улюблений сніданок багатьох родин. У цьому рецепті сирники готуються з додаванням манки, яка надає їм ніжної структури, м’якості й приємної текстури без зайвої муки. Це простий і смачний варіант, який легко приготувати навіть зранку, нашвидкуруч. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych".
Як приготувати сирники
Інгредієнти:
- сир кисломолочний 9 % – 500 г;
- цукор – 1 ст. л.;
- манка – 2 ст. л.;
- ванільний цукор – 10 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно для обвалювання;
Спосіб приготування:
1. Найголовніше в приготуванні сирників – злити зайву рідину з сиру. Зробіть це за допомогою марлі або бинта і вичавіть воду по максимуму.
2. Найкраще сирники виходять з жирним сиром – не менше 9 %. Але і з менш жирного сиру вироби вийдуть смачними.
3. Перетріть сир через сито (можна збити блендером).
5. Додайте яйце, цукор, дрібку солі та манку. Не додавайте багато цукру – лише 1 ст. л. на 500 г сиру достатньо, бо сирники можуть розповзтися на сковорідці. Для більш солодкого смаку краще присипати цукром або пудрою вже в кінці.
6. Добре перемішайте і залишіть на 10-15 хвилин, щоб манка набухла.
7. Сформуйте ковбаску та обваляйте її в борошні. За допомогою склянки або ножа надайте форму сирника.
8. В мультипечі готувати сирники 10-15 хвилин за температури 180 градусів (можна підсмажити готові сирники в кінці на сухій сковорідці для гарного зовнішнього вигляду).
9. Або ж сковорідку трішки змастіть олією (не вершковим маслом) і добре розігрійте.
10. Обсмажте сирники до золотистої скоринки з обох сторін в достатній кількості олії – 3-4 ст. л. (інакше без олії вони можуть прилипати).
11. Вогонь залишіть середній, щоб вони не горіли. Присипте готові сирники цукровою пудрою і подавайте з улюбленим варенням або медом.