/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fcbae341b1fd0f1ac3fc26b2611f92734.jpg)
Скільки горіхів кеш’ю можна з’їдати на день: яка від них користь для організму
Кеш’ю є багатим джерелом корисних речовин, таких як білки, здорові жири, вітаміни та мінерали.
Дієтологиня Джулія Зумпано поділилася з Cleveland Clinic інформацією про переваги кеш’ю і пояснила, чому варто включити цей продукт у своє меню.
Позитивний вплив на серцево-судинну систему.
Він має позитивний вплив на здоров’я серця.
Згідно з думкою Зумпано, кеш’ю містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають боротися з окислювальним стресом — фактором, що сприяє розвитку атеросклерозу, хвороби, яка викликає накопичення холестеринових бляшок на стінках судин.
“Антиоксиданти допомагають запобігти цьому процесу”, — пояснює фахівчиня.
Одне з досліджень показало, що у людей, які вживали кеш’ю протягом 28 днів, відбулося зниження рівня холестерину.
Аналіз інших наукових робіт підтвердив, що регулярне споживання кеш’ю сприяє зниженню артеріального тиску.
Регулює рівень цукру в крові.
Дослідження серед осіб із діабетом 2 типу показало, що споживання кеш’ю може позитивно впливати на рівень інсуліну, зазначила Зумпано.
У дослідженні, яке тривало вісім тижнів, учасники, які отримували 10% своїх калорій із кеш’ю, мали більш здоровий рівень інсуліну порівняно з тими, хто не вживав ці горіхи.
Однак, Зумпано підкреслює, що кеш’ю не є ліками від діабету 2 типу, і не варто покладатися лише на окремі продукти для лікування.
“Здорове харчування передбачає різноманітність у раціоні”, — додає експертка.
Захист суглобів.
Споживання кеш’ю може сприяти зниженню запалення та набряклості, які часто супроводжують артрит.
Допомагає знизити вагу.
Ті, хто прагнуть схуднути, можуть бути обережними з кеш’ю, оскільки, як і інші горіхи, він містить жири та калорії.
Проте дослідження показують, що люди, які регулярно вживають горіхи, частіше досягають успіхів у зниженні ваги.
Це, ймовірно, пов’язано з високим вмістом клітковини та білків, що допомагає відчувати ситість і стимулює обмін речовин.
Заміна обробленого м’яса та шкідливих калорійних перекушувань на горіхи може сприяти контролю за вагою і підтримці процесу схуднення.
Кому протипоказані горіх кеш’ю.
Хоча для більшості людей кеш’ю є безпечним, якщо у вас є алергія на інші горіхи, слід бути обережними при його споживанні.
Для тих, хто контролює свою вагу, важливо пам’ятати, що кеш’ю є досить калорійним продуктом.
“Кеш’ю — це чудове джерело рослинного білка, а також деяких вітамінів і мінералів.
Однак вони також містять велику кількість калорій і жирів.
Смажений солоний кеш’ю містить олію та сіль, що збільшує рівень жиру і натрію”, — зазначає дієтологиня Джулія Зумпано.
“Якщо ви намагаєтеся обмежити споживання калорій, жирів або натрію, просто контролюйте розмір порції”, — додає вона.
Скільки горіхів кеш’ю можна з’їдати на день.
28 грамів кеш’ю (приблизно 18 горішків) містять:.
163 калорії;.
майже 9,3 грама вуглеводів;.
0 грамів холестерину;.
13 грамів жирів;.
майже 1 грам клітковини;.
понад 4 грами білка;.
4,5 міліграма натрію;.
1,4 грама цукру.
Крім того, кеш’ю багатий на важливі поживні елементи, такі як мідь, марганець, магній, фосфор, вітамін К, цинк та залізо.
Саме така порція є корисною для здоров’я, зазначають дієтологи.