/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F525b65745e541fcb33991d8ff21d2d26.jpg)
Тануть у роті: рецепт свинячих реберець у маринаді
Свинячі реберця в маринаді — однаково смачні, якщо приготовані як на грилі, так і в духовці. У кожної господині є свій перевірений рецепт такої страви.
Своїм перевіреним способом приготувати такі реберця поділилася і кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Реберця в духовці
Інгредієнти:
- ребра – 1 кг;
- кетчуп – 3-4 ст. л;
- соєвий соус – 3-4 ст. л;
- гірчиця – 1 ст. л;
- мед – 2 ст. л;
- олія – 2 ст. л;
- перець мелений – 1 ч. л;
- куркума – 1 ч. л;
- приправа до свинини – 1 ст. л;
- сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Реберця помити, очистити від плівки та зробити надрізи, як показано на відео.
Готуємо маринад: у посуд всипати сіль, перець, куркуму, приправу до свинини (або інші улюблені м'ясом). Додати соєвий соус, гірчицю, кетчуп. Туди ж відправити мед і все перемішати до однорідності. Викласти ребра в маринад, обваляти в ньому й залишити маринуватися на 1-3 години.
На деко викласти два шари фольги, зверху — лист пергаменту, а на нього — реберця. Загорнути їх спочатку в папір, потім обернути фольгою і поставити запікатися в розігріту духовку за температури 180 градусів на 1,5-2 години.
Готові реберця розгорнути, змастити залишками маринаду і ще відкритими відправити в духовку на 10-15 хвилин.
Читайте також:
Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви
Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт ситної страви на вечерю
Чудо-відбивні: кисло-солодка свинина на вечерю всього за 30 хвилин