/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fee8b5e840fcfa0449b084fce9c86c86b.png)
Бички, сардини та шпроти переходять у категорію делікатесів: як змінилися ціни
Українцям доводиться віддавати все більше грошей за елементарні продукти харчування. Наприклад, у "розкіш" перетворюються популярні рибні консерви. Як змінилися цінники у торгівельних мережах, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".
Консерви, які раніше міг дозволити собі кожен, поступово переходять у розряд делікатесів через стрімке подорожчання. Наприкінці квітня баночка бичків уже дорожча за 100 гривень, а шпроти з сардини додали в ціні кілька гривень.
Ціни на бички
Бички "Аквамарин" у томатному соусі в середньому продаються по 106,70 гривні за невелику 230-грамову баночку. Продукт збільшився у вартості майже на 10 гривень менш як за місяць.
Ціни на сардини
Середня вартість натуральних сардин у супермаркетах зросла з 71,24 до 74,32 гривні за 230 грамів. При цьому в деяких торгових мережах продукт можна знайти як дешевше – по 70,70 гривні, так і дорожче – 78,99 гривні за баночку.
Ціни на шпроти
Шпроти "Аквамарин" у маслі продовжують встановлювати цінові рекорди. Середня вартість 150-грамової баночки піднялася з 84,59 до 86,90 гривні.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали ціни на свинину: скільки коштуватиме сало і шашлик.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цінові атракціони: українці витратять більше грошей на макарони, олію та хліб.