/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F12dc985e8383e520d0921fef3b5c96a8.jpg)
Один інгредієнт, який варто додавати до чаю для зміцнення імунітету
Цей інгредієнт знайомий всім – це лимонний сік. Вчені провели дослідження, вивчаючи вплив лимонного соку на чай мате, і з'ясували, що додавання соку лимона та охолодження чаю значно підвищують його антиоксидантну активність, передає 24 Канал.
Лимонний сік "посилює" властивості чаю
Попередні дослідження також показали, що додавання аскорбінової кислоти (вітаміну С), що міститься в лимонному соку, підвищує антиоксидантну активність зеленого та чорного чаю.
Зауважте. Лимон допомагає стабілізувати антиоксиданти, такі як катехіни, що містяться в чаї, і полегшує їх засвоєння організмом.
Дієтологи пояснюють, що лимон діє як природний консервант для антиоксидантів, допомагаючи зберегти їхню ефективність.
Це має особливе значення під час травлення, оскільки катехіни не дуже стійкі в некислому середовищі, як, наприклад, в тонкому кишківнику. Вітамін С і цитрусові сік допомагають захистити катехіни від деградації.
Як правильно додавати лимон до чаю
Використовуйте свіжий лимонний сік, оскільки він містить найбільше вітаміну С. Також варто стежити за температурою чаю – вона повинна бути не вище 71°C, щоб зберегти антиоксиданти та вітамін С у лимоні.
Додавайте лимон тільки після того, як чай охолоне, аби зберегти корисні властивості лимонного соку.