/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1bbbc08a6412a9f88b058eb78add75ef.jpg)
Шкаралупа злетить сама: як почистити яйця за 5 секунд
Варені яйця можна почистити легко й швидко, пише24 Канал з посиланням на Allrecipes. Шеф-кухарка Крістін Фіорентіно зазначила, що для того, щоб яйця зварилися ідеально й без проблем почистилися, потрібно в киплячу воду додати трішки оцту. Це допоможе шкаралупі без проблем відшаруватися.
Як почистити яйця за кілька секунд
Перший крок до очищення ідеальних яєць є вливання оцту в киплячу воду, а вже тоді покласти яйця. Фахівці радять перед тим, як варити яйця, потримати їх 10 хвилин при кімнатній температурі. Холодні яйця з холодильника мають всі шанси тріснути у гарячій воді.
Після того, коли яйця зваряться, їх потрібно вийняти з каструлі та занурити в лід, щоб зупинити процес приготування. Коли вони повністю охолонуть, тоді можна починати їх без проблем чистити.
Яйця відчистяться дуже легко / Фото Pexels
Шеф-кухарка зазначила, що в оцті міститься кислота, яка реагує з карбонатом кальцію в яєчній шкаралупі. Ця кислотно-лужна реакція змушує оцет "роз’їдати" шкаралупу.
А от швидкий перехід температури від дуже гарячої до дуже холодної змушує гаряче яйце стискатися. Це вводить яєчний білок у такий собі шоковий стан, звільняючи місце для легкого й простого очищення.
До слова! Ніколи не викидайте коробку з-під цукерок. Вона знадобиться вам в багатьох випадках. Більше про все ми розповіли в нашому матеріалі.
Дехто робить помилку й кладе яйця у воду, яка лише починає нагріватися, втім все ж таки краще їх класти в киплячу ємність з водою. Яєчний білок дуже швидко схоплюється, коли його занурюють у високу температуру, і це запобігає його миттєвому прилипанню до мембрани шкаралупи.