/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F0d11b5093c8be51f777cc6bac1108fdb.jpg)
П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше
Кожного ранку задаємося одним і тим самим питанням - що б смачного з'їсти на сніданок.Кулінар Євген Клопотенко запропонував п'ять улюблених сніданків, щоб день починався смачно та красиво."Це не просто собі страви, це справжні дарунки гастробогів. Якщо ви приготуєте бодай одну з них, то вже точно будете чекати на наступний ранок, аби приготувати інші рецепти з цієї добірки", - переконує шеф-кухар.2-4 скибки хліба25 г вершкового масла1 авокадо½ ч. л. карі1 ст. л. лимонного соку3-5 гілочок кропу2 ст. л. рослинної олії2-4 яйця (за кількістю тостів)сіль та перець до смакуСкибочки хліба (2-4 шт.) підрум'яньте на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла (25 г).Приготуйте пасту з авокадо. Авокадо (1 шт.) розріжте навпіл. Видаліть кісточку за допомогою ножа. Ложкою виберіть м'якуш авокадо в миску. Намагайтеся вибрати стиглий авокадо, інакше м'якуш буде твердою і пасту буде неможливо приготувати. Якщо випадково ви взяли авокадо, який не достиг, дайте йому трохи полежати, через день-два він достигне.Додайте до м'якоті авокадо трохи карі (½ ч. л.). Кріп добре промийте, обсушіть і відділіть стебла. Зелень дрібно порубайте. Додайте до авокадо кріп і сік лимона (1 ст. л.). Потім додайте рослинну олію (2 ст. л.) і трохи солі. Добре розімніть виделкою і перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в масі. Паста з авокадо готова. До речі, її можна приготувати з вечора і залишити в холодильнику. Тільки обов'язково накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалася пасти. Так її поверхня не потемніє, окислюючись на повітрі.На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії підсмажте яєчню. Посоліть білок і поперчіть жовток за смаком. Готуйте яєчню на тихому вогні протягом 3-4 хвилин, щоб жовток все ще залишався рідким, а білок повністю схопився.Зберіть бутерброд. Тост рясно змастіть пастою з авокадо.На пасту з авокадо акуратно викладіть яєчню. Подавайте негайно.2 шматочки Хліб для тостів1 шт. Куряче яйце50-70 мл Молоко20 г Вершкове масло (для смаження)дрібка Сіль2 шматочки Сир Брі2 ч. л. Цибулевий конфітюрУ неглибоку миску розбийте яйце, додайте молоко і трохи змішайте виделкою. Додайте дрібку солі.На пательні з антипригарним покриттям розтопіть вершкове масло. Кожну частину хліба обмокніть в яєчно-молочну суміш з обох боків, щоб вона трохи попала в хліб.Обсмажте з обох боків до золотистої скоринки, наприкінці викладіть зверху шматочки сиру брі, щоб він трохи розтопився. Подавайте з цибулевим конфітюром.100 г Печериці100 г Гливи20 г Гарбузове насіння1 шт. Яйце30 г Слабосолений лосось2 гілочки Вершкове маслоза смаком ПетрушкаСіль, перецьГриби помийте, крупно наріжте та обсмажте на вершковому маслі з додаванням солі та перцю, доки гриби не стануть м'якими.Відваріть яйце пашот. У невеличкій каструлі доведіть воду до кипіння, додайте оцет, за допомогою ложки зробіть воронку та розбийте туди яйце. Відваріть протягом 3 хвилин, дістаньте шумівкою й дайте воді добре стекти. Відкладіть на тарілку.Викладіть на тарілку гриби, зверху викладіть тонкі скибочки слабосоленого лосося та яйце пашот. Посипте гарбузовим насінням та подрібненою петрушкою. Жовток з яйця грає роль соусу, тому в самому початку розріжте яйце та змішайте жовток з грибами та рибою.5 яєць¼ цукіні½ томата½ солодкого червоного перцю3-4 печериці1 ст. л. борошна50 г твердого сирусіль і перець до смакуЯк приготуватиПідготуйте овочі. Я вибрав ¼ цукіні, ½ томата, ½ болгарського червоного перцю і 3-4 печериці. Всі овочі наріжте невеликими кубиками, намагайтеся нарізати так, щоб розмір був приблизно однаковим. Перекладіть в мисочку.Перемішайте всі овочі, щоб вийшла рівномірна "начинка" для мафінів.Візьміть металеві або силіконові формочки і заповніть їх овочами приблизно на половину.Розбийте в миску 5 яєць. Збийте їх виделкою або вінчиком, поки не утвориться легка піна.Додайте до яєць 1 ст. л. борошна. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок.Натріть на тертці 50 г будь-якого твердого сиру і додайте сир до яєчної суміші. Акуратно перемішайте.Вилийте яєчну суміш до овочів у формочки. Запікайте яєчні мафіни в духовці з температурою 180 градусів, поки вони не збільшаться в обсязі. Це приблизно 15-20 хвилин. Після цього дайте трохи часу для охолодження і потім вийміть з формочок.1 авокадо4 скибочки цільнозернового хліба2 яйця50 г сиру фета4 в'ялених томатисіль і перець до смакуАвокадо помийте, поріжте на дві частини, видаліть кісточку та очистіть шкірку. Вибирайте тільки стиглі плоди авокадо, м'якоть яких можна розім'яти виделкою.Потім ложкою виберіть м'якуш авокадо у мисочку. Якщо авокадо стиглий, це буде зробити досить легко.Візьміть 2 яйця, відваріть некруто, охолодіть у холодній воді та почистіть. Авокадо й 50 г сиру фета поріжте невеликими кубиками. Потім візьміть 4 в'ялених томати та дрібно поріжте.Розімніть весь вміст виделкою до стану пасти, додайте перець і сіль до смаку.Хліб для тостів підсушіть у тостері або на пательні без олії. Усі інгредієнти змішайте в мисці. Жовток із яєць грає роль соусу для нашої пасти з авокадо. Додайте сіль і перець до смаку. Викладіть масу на тости та насолоджуйтеся неймовірним смаком.