/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F16a55f5429bebcbc61ad539ae000f890.jpg)
Ситний обід виллється в серйозну суму: яловичина та свинина різко злетіли в ціні
Українські супермаркети активно підвищують ціни на популярні види м'яса. Скільки грошей доведеться викласти за кіло свинини та яловичини, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".
М'ясні страви обійдуться українцям у кругленьку суму, оскільки і свинина, і яловичина стрімко дорожчають. Найбільш активно зростають ціни саме на свинину, наприклад, середня вартість ошийка піднялася відразу на 30 гривень.
Ціни на яловичину
Середня вартість гуляшу піднялася з 336,64 до 339,33 гривні за кілограм, але у деяких супермаркетах вже трапляються цінники на рівні 375 гривень. Також збільшилася ціна ребер – з 194,26 до 196,95 гривні за кіло.
Ціни на свинину
Середня ціна грудинки піднялася приблизно на 10 гривень – з 201,52 до 211,45 гривні за кілограм. Відчутніше подорожчала лопатка – з 211,81 до 226,97 гривні за кілограм. Підчеревок та ребра подорожчали майже 14 гривень – до 214 гривень за кіло. "Рекордсменом" став ошийок, який зріс у ціні з 300,37 до 330,53 гривні за кіло.
Шашлик українцям пропонується в середньому по 263,50 гривні за кіло, що на 10 гривень дорожче, ніж минулого місяця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сосиски, сардельки та ковбаси за новими цінами: що можна купити дешевше.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, смажену картоплю як елемент розкоші: як змінилася вартість овочів та соняшникової олії.