/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F55cb34343a9c0ab75a605dd4e3c4b397.jpg)
Буде як знахідка: як заготовити щавель на зиму
Щавель на зиму заготовити нескладно, а взимку він буде як знахідка — можна готувати борщ, пироги із зеленою начинкою.
На смак такий щавель виходить як свіжий.
Найпростіший спосіб, як заготовити щавель на зиму — заморозити його.
Дрібно нарізати, розкласти по пакетах і відправити в морозилку.
Але є ще кілька чудових і простих способів.
Розповідаємо, як це зробити.
Щавель — 1200 грамів.
Петрушка та кріп за смаком.
Зелена цибуля — 240 грамів.
Вода — 600 мл.
Спосіб приготування:.
Щавель та іншу зелень переберіть і замочіть у мисці на дві години.
Помийте і простерилізуйте банки, а металеві кришки проваріть 2-3 хвилини в окропі.
Після того, як зелень відмочите, ще раз промийте її та наріжте довільними шматками.
Складайте нарізані щавель, петрушку та кріп у каструлю з невеликою кількістю води.
Після цього поставте каструлю на повільний вогонь і наріжте зелену цибулю і також додайте у каструлю до зелені.
Суміш постійно перемішуйте, стежачи за зміною кольору.
Доведіть суміш до кипіння води.
Щойно суміш закипить, дайте покипіти 4-5 хвилин і почніть щільно закладати зелень в банки, не знімаючи в цей час каструлю з вогню.
Одразу закатуйте кришками.
Банки переверніть кришками донизу і вкутайте.
Залиште до повного остигання на 1-2 доби, а потім приберіть в прохолодне місце для зберігання.
Рецепт можна прочитати у новині.