/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fd3d3fe1fd06a380c268e17dcab2227f0.jpg)
Такої смакоти ви точно не їли: як засолити рибу вдома — секрети професійних кухарів
Розповідаємо, як правильно засолити рибу вдома, щоб вона вийшла неймовірно смачною та ароматною.
Про це пише ресурс «Радіо Трек».
Яку рибу і сіль найкраще вибирати для домашнього засолювання.
Насправді можна брати як річкову, так і морську рибу — щуку, короп, оселедець, скумбрію, лосось тощо.
Головне, щоб вона була свіжою, якщо є можливість, найкраще вибирати щойно виловлену чи ту, яка зберігалася в холодильнику не більше двох днів.
Якщо продукт був заморожений, розморожувати його треба лише в холодильнику.
Інакше зіпсується текстура і риба буде розпадатися після засолювання.
Професійні кухарі радять використовувати сванську сіль, адже вона без домішок і має ідеальну кристалічну структуру.
Така сіль зберігає природний смак риби і водночас робить її більш насиченою й ароматною.
Які є способи засолювання риби.
Існує два способи засолювання риби — сухий та в розсолі.
Вибір методу залежить від індивідуальних уподобань.
Сухе засолювання риби.
Для такого способу засолювання треба брати на кілограм риби 2 столові ложки солі та чайну ложку цукру.
Суміш солі й цукру необхідно рівномірно розподілити по всій поверхні продукту ззовні та всередині, якщо риба не розрізана.
Після цього рибу варто покласти в контейнер та відправити до холодильника на 12 годин.
Щоб смак риби був більш насиченим, можна засолювати її 24 години.
Риба в розсолі.
Спочатку треба підготувати розсіл.
На літр води необхідно брати 60-80 грамів солі та 15 грамів цукру, лавровий лист, перець горошком, коріандр і кріп.
Спеції нададуть рибі насиченого пряного смаку й аромату.
Розкладіть кілограм риби в банки чи контейнери та залийте розсолом, закрийте ємності кришками та відправте на 1-2 доби в холодильник.
Корисні поради.
Перед вживанням рибу варто помити чистою водою, щоб прибрати зайву сіль, та обсушити паперовими рушниками.
Щоб риба набула насиченого пряного смаку, її можна залишати у розсолі довше рекомендованого часу.
Готову рибу не можна зберігати більше 5 днів.