/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fb858249883451941a7dc3ba5b496f560.jpg)
Натуральним і не пахло: що підмішували в сметану та морозиво в СРСР
Люди вважають, що в радянському союзі морозиво і сметана були дуже якісними, але це було не зовсім правдою
У новинах часто з'являються згадки про те, як люди з ностальгією говорять про часи СРСР, називаючи їх "хорошими" і навіть висловлюючи бажання повернутись. Проте мало хто замислюється, що навіть такі буденні продукти, як сметана чи морозиво, у ті часи нерідко виготовлялись неякісно
"Телеграф" розповість, чим змішували сметану та морозиво. І чим замінювали справжні інгредієнти.
Морозиво
Мало хто знає, але знамените Радянське морозиво робили не завжди за одним рецептом. Наприклад, в 1980 році вершки замінили молоком, змішували з рослинними і гідрогенізованими жирами. Загусниками тоді служили борошно і крохмаль. Великою популярністю користувалися пломбіри різних сортів і знамениті торти з морозива. До складу горіхового або мигдального морозива входили підсмажені ядра горіхів або мигдалю. Проте насправді така яскравість смаку зумовлена далеко не натуральністю використовуваних інгредієнтів.
Сметана
Сметана в якій "могла стояти ложка" також не завжди була зроблена на совість. Річ у тому, що густої консистенції вдавалося домогтися завдяки крохмалю.
Також на виробництвах примудрялися красти, а недостачу заповнювали водою та іншими інгредієнтами.
Раніше "Телеграф" писав, що вУкраїні продають рідкісні сережкиз нефритом.