/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F436ed8c6037545ff1e7af13f2dc01d1a.png)
Подорожчання продуктів в Дніпрі: цінники нестримно повзуть вгору, що відбувається в магазинах
Подорожчання продуктів в Дніпріспостерігається через інфляційне навантаження, зростання цін на пальне та вторинну продукцію, повідомляє Politeka.net.
Ми проаналізували ціни на низку товарів в Dmart та з'ясували, чого очікувати надалі.
Подорожчання продуктів в Дніпрі показало себе в сегменті м'яса. Ціни на свинину та курятину, які є базовими продуктами харчування для багатьох українських родин, у травні здебільшого виросли порівняно з квітнем 2025 року. Так, середня вартість свинячої грудинки піднялася з 201,52 до 211,45 грн за кілограм. Особливо відчутним стало подорожчання ошийка: його середня ціна зросла від 300,37 до 330,53 грн за кілограм.
Курятина також стала дорожчою: середня ціна курячого стегна підскочила з 117,12 до 124,67 грн. Стабільну вартість показала ціла курятина, яку продають за 115,90.
Тим часом сметана "Президент" 15% жирності (350 гр) демонструє зростання. Її середня вартість зросла з 51,56 до 53,99 грн. Крім цього,
Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль прокоментував ситуацію, вказавши на ключові чинники, які впливають на цінову ситуацію.
За словами міністра, головна проблема — не стільки абсолютний рівень цін, скільки низька купівельна спроможність населення. Він зазначив, що ціна хліба на сьогоднішній день є однією з найнижчих у Європі — від 25% до вдвічі менша порівняно з сусідніми країнами. Водночас через нижчі доходи навіть такі ціни сприймаються як високі.
Окрему увагу він звернув на проблему зберігання овочів. Через нестачу спеціалізованих овочесховищ близько 35% врожаю втрачається ще до потрапляння на прилавки.
Останні новини України:
Нагадаємо Politeka писала, Підвищення тарифів на комунальні послуги у Дніпрі: яких змін чекати у платіжках.
Також Politeka писала, Подорожчання хліба в Дніпрі: які види зросли в ціні найбільше.