/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ff15415fa1f9bd2957d42eb8bb29f7564.jpg)
Риба, яку всі ігнорують: чим форель корисніша за лосося
Форель залишається однією з найбільш недооцінених риб, яку, за словами дієтологині Лорен Манакер, варто обов'язково включити до щоденного раціону.Про це пише видання Eatingwell. Фахівчиня наголошує, що ця риба є багатим джерелом омега-3 жирних кислот, які сприяють зниженню запалень, підтримують здоров'я серця та поліпшують загальний стан організму. Окрім цього, форель містить високоякісний білок, необхідний для нормального обміну речовин, вироблення гормонів, а також росту й відновлення тканин.Ще одна цінна перевага - високий вміст вітаміну D, який критично важливий для імунної системи та міцності кісток. Також форель є джерелом селену - мікроелемента, що позитивно впливає на функціонування щитоподібної залози.Манакер застерігає, що при виборі форелі варто бути уважними: копчені й в'ялені варіанти часто містять надмірну кількість солі, а при купівлі свіжої риби слід перевіряти походження та якість продукції.На відміну від лосося, форель має тоншу структуру, швидше й рівномірніше готується, а її м'який смак робить її ідеальним варіантом для тих, хто не полюбляє виражений "рибний" аромат.