/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F60a7fe0f2dd2c273268f7f3a1887600f.jpg)
Їжа майбутнього: що люди їстимуть у 2050 році на думку експертів
Їжа, вирощена на одязі, і страви, створені з водоростей і гарбузового насіння, можуть стати нормою. Футуролог Моргейн Гей з Великої Британії ділиться прогнозами про раціон майбутнього.
Про це пише What's The Jam.
Доктор Моргейн Гей, харчовий футуролог із Великої Британії, у співпраці з кліматологом доктором Джозефом Пуром провела дослідження, в якому описала, як зміниться харчування людства в найближчі десятиліття. Їхні прогнози враховують зміну клімату, брак ресурсів і необхідність сталого виробництва продуктів.
Серед ключових змін — перехід до "розумної" їжі. Страви створюватимуться з перероблених відходів, вирощених на одязі рослин і надрукованих на 3D-принтерах.
Уже до 2050 року на столах можуть з'явитися такі страви, як:
- рамен із гречки та сорго з грибами та гарбузовим насінням;
- "безвідходні" грибні фрикадельки з сорго з сальсою;
- смажена локшина з водоростями й веганським м'ясом з кактуса;
- паста з песто з морквяного бадилля, нутом і баклажанами;
- галета з тефа з салатом із кульбаб і сублімованим сиром.
Автори дослідження також пророкують зростання популярності міського фермерства, продуктів, що поглинають парникові гази, і колективних моделей харчування, за яких зникне звичка щотижневих покупок.
Попри технологічні нововведення, вчені наголошують на важливості збереження традиції спільної трапези.
"ШІ не зможе замінити радість від домашньої їжі в колі близьких", — впевнена доктор Гей.
Доктор Пур додав, що кліматичні зміни змусять людство відмовитися від багатьох звичних продуктів і зосередитися на поживних, стійких до посухи та спеки культурах, як-от водорості, тефф і сорго. Це не тільки корисно для здоров'я, а й критично важливо для порятунку планети.
Раніше Фокус повідомляв, що люди тільки через 35 років дізнаються правду про популярний шоколадний батончик. Створений 1990 року італійським кондитером Мікеле Ферреро, Kinder Bueno став справжнім хітом у понад 60 країнах. Однак тільки зараз стало зрозуміло, що саме означає його назва.
Також стало відомо, що сім'я знайшла надзвичайно рідкісне, повністю кругле яйце. Фермер Джош Елкінгтон з Великої Британії зробив знахідку, яка може принести йому сотні фунтів. Шанс його появи подібного яйця становить приблизно один до мільярда.