/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F65d3b4bba3f1e9d6526c34bce706ea8f.jpg)
ТАС інвестує $20 млн у переробку ягід і фруктів на Буковині
ТАС інвестує $20 млн у переробку ягід і фруктів на Буковині
Компанія «Інтерджус Буковина», яка входить до «ТАС Груп», побудує на Буковині індустріальний парк Fruit Industry з виробництва плодово-овочевих концентратів.
Частиною цього парку стане новий виробничий цех із переробки плодово-ягідної продукції (ТОВ «Фруктова індустрія»), обладнання для якого евакуювали із заводу в Марганці на Дніпропетровщині, а також замовили у Швейцарії, пише Forbes.ua.
Додатково в індустріальному парку будується цех шокового заморожування фруктів і сублімації, холодильний комплекс для зберігання заморожених ягід і фруктів. Власник «ТАС Груп» Сергій Тігіпко також планує встановити сонячну електростанцію та біоенергетичний комплекс. Частину площ здаватимуть під оренду.
Сукупні інвестиції в проєкт становлять $20 млн, а початок роботи «Фруктової індустрії» запланований на листопад 2025 року.
Після запуску нового заводу загальна потужність групи компаній «Інтерджус», враховуючи завод у Коболчині та Кодимський завод на Одещині, сягне приблизно 150 тис. т переробки яблук на рік, говорить директор компанії Михайло Дамаскін.
Збут за кордон компанії «Інтерджус» сягає 90% від загального обсягу виробництва. Продукція постачається до 15 країн Азії, Африки, Європейського Союзу та США. Раніше основними споживачами були Америка та Японія. Через введення мит на китайські товари там знову відчувається попит. Європейці також стали більш відкритими до співпраці.
«Внутрішній ринок після закінчення війни, безумновно, зросте», — зазначає Сергій Тігіпко. За його словами, такі заводи вигідні, адже можна переробляти не лише яблука, а й буряк, моркву, малину, полуницю, вишню. Це може стимулювати збільшення обсягів виробництва в сільському господарстві.