/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2Fd6621bab8ba8511c227ee30d39384613.jpg)
У якій воді краще мити овочі й зелень — гарячій чи холодній: про це треба знати кожному
Розповідаємо, у якій воді треба мити овочі та зелень, чи можна використовувати для миття побутові хімічні засоби.
Як правильно мити овочі та зелень і якою водою: поради професійних кухарів.
Професіонали не радять використовувати побутові засоби для посуду або мило, щоб помити овочі й зелень.
Картоплю, редиску, моркву та буряк спочатку треба трохи потримати в теплій воді, щоб з коренеплодів легше відчищалася земля.
Потім овочі необхідно добре почистити щіткою і промити проточною водою.
Капусту спочатку треба очистити від верхнього листя, а вже потім мити під краном ледь теплою водою.
Цвітну капусту треба спочатку розділити на суцвіття, видалити потемнілі частинки, а вже потім сполоснути прохолодною водою.
Зелену цибулю, кріп, петрушку, кінзу, щавель, салатну зелень необхідно спочатку перебрати, видалити коріння, пожовкле і пошкоджене листя.
Потім замочити в прохолодній воді на 15 хвилин, а після цього обполоснути проточною холодною водою.