/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F000ac3d2378aac3b12668ad0e7901ea3.jpg)
Як ще називають ревінь в Україні: ви могли навіть і не чути таких слів
Ця рослина має короткий сезон дозрівання, коли нею можна смакувати.
Хоча ревінь — це овоч, адже його їстівною частиною є стебла, через солодкуватий смак його часто вживають як фрукт.
Латинська назва цієї культури — Rheum, а в Україні ревінь відомий під різними назвами, які походять з інших мовних традицій.
Ймовірно, слово “ревінь” має тюркське коріння — ravent.
Водночас в Україні використовують й інші назви, запозичені з європейських мов.
За однією з версій, ревінь почали культивувати ще в Стародавній Греції та Римі.
Рослина прийшла до Європи з Китаю через території біля Волги.
Грецька назва ревеню — rhabarbaros — означає “чужинець з-над Волги”.
Цей термін трансформувався в англійську rhubarb і німецьку rhabarber.
В Україні ревінь відомий під різними назвами, зокрема:.
Цей представник флори Південно-Східної Азії налічує понад тридцять різновидів, з яких лише деякі використовують як овочеві, лікувальні або декоративні рослини.
Водночас його споживання сягає більше трьох тисяч років історії.
В Україні найпоширенішими є ревінь хвилястий і ревінь чорноморський.
Зовні ревінь нагадує лопух або буряк — міцні стебла, на яких розташоване велике зелене листя.
Воно містить багато щавлевої кислоти, тому його не вживають у їжу, а їстівною частиною є саме соковиті стебла.