/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F42d6f20ec270833f3884e6ca0743c69f.jpg)
М’ясо з кактуса і песто з бадилля: футурологи розповіли, якою може бути їжа у 2050 році
Повідомляє 24 Канал з посиланням на What's The Jam.
Як може змінитися харчування людей до 2050 року
Однією з головних змін стане поява "розумної" їжі – страв, створених із перероблених відходів, вирощених на тканинах рослин та надрукованих за допомогою 3D-принтерів.
Вже до 2050 року на наших столах можуть з’явитися такі незвичні страви:
- рамен із гречки та сорго з грибами та гарбузовим насінням;
- "безвідходні" грибні фрикадельки з сорго з сальсою;
- смажена локшина з водоростями й веганським м'ясом з кактуса;
- паста з песто з морквяного бадилля, нутом і баклажанами;
- галета з тефа з салатом із кульбаб і сублімованим сиром.
Як можуть виглядати стави майбутнього / Фото Jam Press
Також, за словами дослідників, дедалі популярнішими стануть міське фермерство, продукти, здатні поглинати парникові гази, а також колективна модель харчування, що передбачає відмову від щотижневих покупок.
Попри технологічні зміни, вчені наголошують на важливості збереження традиції спільної трапези.
ШІ не зможе замінити радість від домашньої їжі в колі близьких,
– переконана доктор Гей.
На думку доктора Пура, кліматичні зміни змусять людство відмовлятися від звичних продуктів на користь поживних, стійких до посухи та спеки культур, таких як водорості, тефф і сорго. Це не лише корисно для здоров’я, а й вкрай важливо для збереження планети.
До слова, вчені визначили 4 продукти, які знижують ризик передчасної смерті. У дослідженні, яке тривало 14 років, взяли участь понад 11 тисяч людей.