/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F7632f8e2c49a2b7442e114d5b242e306.jpg)
Не викидайте стебла полуниці: як отримати максимум користі від ягід
Звикли обривати хвостики полуниці й одразу їх викидати? Дарма! Науковці довели, що ця «непотрібна» зелень — справжня вітамінна бомба.
Про це повідомило видання fajnyogrod.
Згідно з новим дослідженням, стебла полуниці — це не відходи, а справжній концентрат корисних речовин.
Вони містять антиоксиданти, такі як елагова та хлорогенова кислоти, а також катехін, рутин, омега-3 жирні кислоти, вітаміни С та Е.
Особливо цінними є бета-каротин і лютеїн — сполуки, які підтримують здоров’я очей і захищають сітківку від шкідливого впливу екранів.
Вчені наголошують: додавання стебел у повсякденний раціон допомагає зміцнити імунітет, покращити зір та знизити рівень запалення в організмі.
Їх можна додавати у смузі, соки, сушити для чаїв або готувати песто — незвичайний соус із зеленими кінчиками ягід, горіхами, оливковою олією та спеціями.
Так що наступного разу, коли готуватимете полуничний десерт, не поспішайте позбавлятися «зеленого скарбу»!.
Раніше ми повідомляли, як боротися з буряковою нематодою на городі.