/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F0a8131829e087ccb7bd78c25d19c2296.jpg)
Що приготувати з яєць на сніданок: найкращі рецепти на кожен день
Яйця - це основа для швидкого, поживного та смачного сніданку. Вони є в кожному холодильнику й підходять для безлічі страв. Омлет із начинкою, ніжна яєчня або модні яйця в авокадо - на вибір.Пропонуємо п'ять ідей для сніданку з яєць, які урізноманітнять ваш ранок і подарують заряд енергії на весь день.Яйця курячі - 2 штХліб - 2 скибочкиЗелень - трохиСіль - дрібкаВершкове масло - 20 гЗі скибочок хліба виріжте м'якуш, залишивши лише рамку.На сковороді розтопіть вершкове масло та обсмажте хлібні рамки з обох боків до золотавої скоринки.У виїмки в хлібі розбийте яйця, посоліть.Смажте яєчню в хлібі до готовності жовтка та білка на ваш смак.Готову страву посипте подрібненою зеленню.Яйця - 4 штукиМолоко - 100 млСіль - дрібкаЗелень - для прикрашання (за бажанням)Яйця збийте виделкою або міксером до однорідності. Не збивайте занадто інтенсивно, щоб омлет не став щільним.Додайте сіль та молоко, ретельно перемішайте.Перелийте яєчну суміш у поліетиленовий пакет, щільно зав'яжіть його. Для надійності помістіть цей пакет ще в один.Опустіть пакет з омлетною сумішшю в киплячу воду.Варіть омлет протягом 15-20 хвилин.Готовий омлет обережно викладіть з пакета на тарілку та, за бажанням, прикрасьте свіжою зеленню.Яйця - 2 штПармезан тертий - 3 ст. лСіль за смакомПерець чорний мелений за смакомТости - кілька штукВершкове масло або оливкова олія для смаженняУ мисці розбийте яйця, додайте 2 столові ложки тертого пармезану, сіль та велику кількість чорного меленого перцю. Збийте все разом.На сковороді розігрійте невелику кількість вершкового масла або оливкової олії на середньому вогні.Вилийте яєчну суміш на сковороду. Злегка помішуючи, зішкрібайте дно сковороди, щоб утворилися невеликі м'які стрічки або завитки яєчні.Для отримання більш рідкої яєчні, прогрійте її ще 30 секунд, коли вона виглядатиме наполовину готовою, і перемішайте до кремоподібної консистенції. Викладіть на тости.Для повністю просмаженої яєчні готуйте її довше, до бажаної консистенції.Подавайте яєчню на підсмажених тостах, зверху посипте рештою тертого пармезану та чорним меленим перцем.Яйця курячі - 2 штОвочева суміш (заморожена або свіжа) - 150 гКисломолочний сир 5% - 100 гМоцарела - 15 гОвочева приправа з сіллю - 0,5 ч. л.Підготуйте всі необхідні інгредієнти.У зручній мисці змішайте кисломолочний сир та овочеву суміш.Додайте яйця та овочеву приправу з сіллю, ретельно перемішайте до однорідності.Вилийте отриману суміш у силіконову форму для запікання.Зверху посипте нарізаною або тертою моцарелою.Випікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 20-25 хвилин, до готовності та золотавої скоринки.Яйця - 2 штукиКозячий сир (або інший подрібнений сир) - 2 ст. л.Подрібнена зелень - 1 ч. лСіль - за смакомПерець чорний мелений - за смакомВершкове масло - для смаженняУ дві окремі миски обережно відокремте яєчні білки від жовтків.За допомогою ручного міксера збийте яєчні білки на середньо-високій швидкості до утворення стійких піків.Тим самим міксером збийте яєчні жовтки до однорідності.Візьміть ¼ - ½ склянки яєчних білків і ретельно перемішайте їх із жовтками, а потім вилийте всю суміш назад до білків, акуратно складаючи, доки все не з'єднається. У вас вийде блідо-жовта суміш.У невеликій сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Вилийте яєчну суміш на сковороду і рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Готуйте протягом однієї хвилини.Додайте зверху подрібнений сир та зелень, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте сковороду кришкою і готуйте ще 2 хвилини, доки верхня частина омлету не застигне.Перекладіть омлет на тарілку і, за бажанням, складіть навпіл, щоб він виглядав як традиційний омлет.