/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fbffdb4d9ed2fd1120e59a3ffbe9d89c4.jpg)
Курка в ароматному апельсиновому соусі: як за 20 хв. приготувати вечерю за китайським рецептом
Потрібно всього лиш 20 хв. часу, щоб приготувати неймовірно смачну вечерю для всієї сім'ї.Для цього знадобиться куряче філе, яке потрібно запекти в духовці.Шматочки курячого філе в ароматному апельсиновому соусі - популярна страва в китайських ресторанах. Але ви можете приготувати її вдома — так корисніше, пише shuba.Цей рецепт курки в апельсиновому соусі містить менше солі, ніж ресторанна версія.Сік апельсиновий - 80 млАпельсин, цедра - 24 гСоус соєвий - 45 млЦукор тростинний коричневий - 40 гЧасник, зубчики - 2 шт.Оцет рисовий - 15 млВода - 60 гКрохмаль кукурудзяний - 45 гКуряча грудка - 1 шт.Сіль - 8 гОливкова олія - 24 млДля часникової пасти з чиліЧервоний перець чилі - 6 шт.Часник, зубчики - 2 шт.Соус рибний - 8 гСіль за смакомРозігрійте духовку до 180 °С. Курячу грудку звільніть від кісточок і шкіри, наріжте на шматочки 5 см.У великій мисці перемішайте шматочки курячої грудки із сіллю і оливковою олією і викладіть на деко. Запікайте курку 20 хвилин на центральній решітці до готовності.Щоб курка була соковитішою, використовуйте філе стегенець.Поки курка запікається, приготуйте соус. У невеликій мисці зробіть кашку, з'єднавши кукурудзяний крохмаль з водою. Взагалі, вода + кукурудзяний крохмаль — це ключ до надання соусу класичної китайської ресторанної текстури.Приготуйте домашню часникову пасту із чилі. Залийте перець окропом, залиште на 5 хвилин. Потім поріжте, складіть у ступку разом із зубчиками часнику. Додайте дрібку солі, рибний соус і трохи води від замочування чилі. Розітріть, щоб отримати пасту.Апельсинову цедру натріть, подрібніть часник.В невелику каструлю помістіть всі інгредієнти, включаючи підготовлену кашку, і доведіть до кипіння. Варіть 3-5 хвилин, доки соус не загусне.Щойно курка буде готова, полийте її апельсиновим соусом і перемішайте, поки вона повністю ним не покриється.