/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F033f9d16bdd29b808bad203c7ef48b54.jpg)
Секрет довголіття: вчені назвали "суперпродукти", які знижують ризик ранньої смерті
Більша кількість флавоноїдів у раціоні пов'язана з нижчим ризиком хронічних захворювань і ранньої смерті.Додавання деяких продуктів до вашого раціону може стати ключем до більш здорового і тривалого життя. Про це свідчать дані нового дослідження, опублікованого в Nature Food.Відповідні спостереження показують, що більша кількість і різноманітність флавоноїдів у раціоні пов'язана з нижчим ризиком хронічних захворювань і ранньої смерті. Продукти з високим вмістом флавоноїдів включають чай, чорницю, полуницю, яблука, апельсини, виноград і темний шоколад.Як пише Newsweek, дослідники з Університету Квінс у Белфасті, Університету Едіт Коуен у Перті, Віденського медичного університету та Віденського університету відстежували 124 805 дорослих у віці від 40 до 70 років упродовж понад десяти років.Їхні результати показали, що люди, які споживали найбільшу кількість і різноманітність продуктів, багатих на флавоноїди, мали на 6-20 відсотків нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, раку, респіраторних та нейродегенеративних захворювань, а також нижчий ризик смерті від будь-якої причини."Прийом флавоноїдів у кількості близько 500 міліграмів на день був пов'язаний із 16-відсотковим зниженням ризику смертності від усіх причин, а також приблизно на 10 відсотків нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та респіраторних захворювань", - заявив співавтор дослідження Бенджамін Парментер.Це приблизно відповідає кількості флавоноїдів, яка міститься у двох чашках чаю.При цьому дослідження встановило, що ті, хто споживав велику різноманітність флавоноїдів, продемонстрували ще нижчий ризик цих захворювань. Дослідження вказує на те, що краще вживати в їжу низку продуктів, багатих на флавоноїди, аніж, наприклад, лише чай, бо різні флавоноїди містяться в різноманітних продуктах.