/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F58cca8be36fc4eea863d2f4dc1c9af75.jpg)
Традиції мають значення: що не можна їсти у Петрів піст
Петрів піст розпочинається через тиждень після Трійці й триває до 12 липня – до Дня Петра і Павла. Від яких продуктів у цей час відмовляються віряни – розповідає 24 Канал.
Що не можна їсти у піст
Традиційно на період посту варто відмовитися від мʼясних страв. Свинина, яловичина, курятина, ковбаси повинні зникнути зі щоденного раціону. З цієї ж причини віряни не вживають страв на основі бульйону.
Окрім того, на Петрів піст прийнято взагалі відмовлятися і від молочних продуктів. У список заборонених продуктів так само потрапляють яйця та солодощі з тваринними жирами. Дехто навіть практикує сухоїдіння у середу та пʼятницю.
Що ж можна їсти? Найкраще надавати перевагу рибі та морепродуктам. Обовʼязково у щоденний раціон необхідно включити овочі та фрукти. Також можна їсти усі продукти, які не потрапляють у список заборонених під час посту.
Насправді це легко: як відрізнити справжнє вино від підробки.