/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc8dc93dc0b22647449bda08c25066971.jpg)
Міжнародний день суші: три рецепти, які легко повторити вдома
19 червня відзначаємо Міжнародний день суші, які підкорили серця гурманів в усьому світі.Якщо ви думали, що смачні суші бувають тільки в ресторанах, спробуйте приготувати їх удома. Це простіше, ніж здається, і навіть цікавіше: ви самі обираєте інгредієнти, експериментуєте зі смаками й подаєте страву саме так, як любите.Gazeta.ua підготувала три рецепти домашніх суші. Спробуйте і не пожалкуєте.200 г рису для суші220 г води20 г оцту для суші3 г солі18 г цукру8 листів норі100 г вершкового сиру Exquisa~250-300 г креветок1 авокадо200 г сухарів панкоКляр:100 г води1 яйце100 г борошнаРис промити до прозорої води. Влити воду й поставити на великий вогонь. Як закипить, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімального і готувати 15 хвилин. Для заправки оцет, цукор і сіль перемішати до однорідності. Готовий рис перекласти в миску, полити заправкою і акуратно перемішати. Накрити плівкою та охолодити до кімнатної температури.Для кляру змішати всі інгредієнти до однорідності.Вологими руками сформувати круглу паляничку з рису (60 г) і викласти на лист норі. Змастити крем-сиром. Я використовувала сир Exquisa. Це вершковий сир родом з Баварії, виготовлений з найкращого фермерського молока. Ускладі - лише натуральні інгредієнти. Сир має багатий смак, надзвичайно ніжну кремову текстуру та універсальний у застосуванні. Далі викласти нарізане авокадо, креветки і зверху накрити ще однією паляничкою з рису. Норі змастити водою та загорнути начинку. Взяти ще один лист, змастити водою, накрити, перевернути й сформувати бургер. Обмакнути в кляр, обваляти в сухарях і обсмажити у великій кількості олії до румʼяності. Розрізати бургер навпіл. Подавати з соєвим соусом та імбиром.Один із найбільш популярних. Щоб спробувати його не обов'язково йти в ресторан та витрачати на це шалені гроші. Приготувати можна й вдома.норі - 10 глосось - 200 гкрем-сир - 200 гогірки - 150 гкунжут - 5 гкруглий рис - 1 ст.вода - 250 млрисовий оцет - 3 ч.л.цукор - 0,5 ст.л.сіль - 0,5 ч.л.соєвий соус - до смакуЯк приготуватиПромити рис, залити чистою водою і поставити на сильний вогонь, довести до кипіння. Співвідношення води та рису має бути 1:1,5. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму й варити рис на слабкому вогні 15 хвилин, кришку не відкривати й не перемішувати.Для рисової заправки в оцет додати сіль і цукор, добре перемішати. Очистити й нарізати огірок смужками. Зняти рис з вогню і настояти ще 10 хвилин із закритою кришкою. Рис полити заправкою і перемішати, після чого дати охолонути.Лист норі розрізати на дві половини, килим для ролів обгорнути харчовою плівкою. Руки змочити у воді й на шорсткий бік листа норі викласти рис тонким шаром. За допомогою килимка перевернути лист норі рисом униз. Викласти на нього крем-сир, огірок або авокадо. За допомогою циновки акуратно згорнути рол.На килимку рівним шаром розкласти філе риби, загорнути заготівлю ролу за допомогою того ж килимка. Змоченим у воді ножем нарізати рол на 6 частин.Такі суші легко вийде повторити вдома, а на смак - нічим не гірше покупних.150 г рису + 250г води150 г червоної риби(слабосоленої)60 г авокадо2 ст.л вершкового сиру1 лист норікунжут, дрібка солі,1ч. л цукру,2-3 ст.л рисового оцтупара крапель гострого соусу(за бажанням)Час приготування: 25 хв.Беремо рис для суші (або звичайний круглий), промиваємо декілька разів, щоб вода стала прозорою. До рису влийте 250мл води, і на малому вогні проваріть до готовності. Залишіть під кришкою.Змішайте рисовий оцет, цукор і сіль. Можна трішки нагріти, щоб цукор розчинився. Додайте до рису і вимішайте.До рису вкиньте дрібно нарізану рибу, авокадо, 2 ложки вершкового сиру, розімніть руками лист норі, додайте кунжут і за бажанням трішки гострого соусу. Все гарно вимішайте.Руками виліпіть кульки невеликого розміру, десь по 30 г приблизно. Зверху можна зробити шапочку із вершкового сиру і злегка полити соусом теріякі.Готово до подачі.