/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F0c570d5ffbe16e57e92abd6d7644c6a5.jpg)
Сніданок кардіолога: з якої їжі починати день для підтримки серця
Щоб підтримувати здоров'я серця, важливо починати день з корисного сніданку.Кардіологи радять обирати страви, які не перевантажують судини, стабілізують рівень холестерину та забезпечують тривале відчуття ситості.Сніданок слід обирати багатий на поживні речовини та клітковину, щоб зарядитися енергією."Мій улюблений сніданок - вівсянка. Саме цей продукт рекомендую, як здоровий сніданок", - говорить Independent кардіолог з Денвера, штат Колорадо Ендрю Фрімен.Найкращим варіантом є чашка вівсянки, приготовленої на воді замість молока чи вершкового масла, що зменшить її калорійність.Лікар радить додавати ягоди, насіння льону та волоські горіхи, які мають чимало корисних властивостей та багаті на клітковину. Однак, краще уникати вівсянки швидкого приготування, оскільки вона більш оброблена та часто містить доданий цукор та штучні інгредієнти.Вівсянка багата на мінерали та вітаміни. За даними Міністерства сільського господарства США, одна склянка вареної вівсянки містить близько 1,8 міліграма вітаміну B1, також відомого як тіамін, вітаміну, необхідного для вироблення енергії та функції нервів.Чашка вівсянки також містить майже чотири грами харчових волокон і менше одного грама загального цукру. За даними Американської асоціації серця, вівсянка містить бета-глюкан - харчові волокна, які можуть допомогти підтримувати здоровий рівень холестерину та знижувати рівень глюкози в крові. Крім зниження ризику серцевих захворювань та діабету, бета-глюкан також сприяє розвитку здорових кишкових бактерій та здоров'ю кишківника.