Чому паб «Кеди» на Бессарабці закривають після шести років роботи — бліцінтерв’ю із засновником
Пивний паб «Кеди» в Києві закривається.
AIN поговорив із засновником закладу, підприємцем Денисом Жаткіним, про майбутнє мережі та плани на це приміщення.
Тут і далі фото з соціальних мереж закладу Перший паб «Кеди» відкрили в Дніпрі ще в 2017 році.
Згодом формат — крафтове пиво і авторська кухня — перенесли і в Київ.
І 21 червня 2019 року паб почав роботу в тестовому режимі в ТЦ Arena City навпроти Бессарабського ринку — у колишній локації Mozgi Bar.
Наразі проєкт «Кеди» закривають тільки в Києві, заклад у Дніпрі працюватиме без змін.
Крім того, підприємець не відкидає можливості, що «Кеди» в столиці можуть відкрити на новій локації.
«Ми розуміємо, що в цій локації нам дуже важко працювати.
У нас багато наших клієнтів і гостей, які були раніше, зараз або не відвідують Київ, як туристи, або не мешкають в Києві чи саме в центрі», — пояснює власник закладу Денис Жаткін.
За його словами, в останні роки фокус уваги відвідувачів пивних закладів змістився ближче до власних осель.
«У Києві є така проблема, що багато людей живуть на своїх районах або ходять по закладах на районі.
І це стосується саме закладів із напоями, закладів, які розташовані біля будинків, біля дому на райчиках.
Тому що все ж таки традиція споживання алкоголю якось змістилася з центру міста по районах», — розповідає Жаткін.
У центрі міст, каже, краще працюють інші формати — більш денні, наприклад, кав’ярні чи пекарні.
Жаткін уже відкривав такий у Дніпрі — це Blanka Bakery на вулиці Вернадського в центрі міста.
«Тому, може, для центру [в Києві.
— ред.] ми змінимо формат, знайдемо для цього приміщення щось більш цікаве.
І ми зараз думаємо, чи залишити собі це приміщення, щоб зробити інший формат», — пояснив підприємець.