/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F73dbf7051bd52de3c751e7f690121d78.jpg)
Для кого полуниця має стати головним десертом літа
Полуниці приписують багато корисних властивостей.Вона сприяє виробленню колагену, може полегшити акне, захистити серце, регулювати рівень цукру в крові та підтримувати функцію мозку, пише Vogue.Полуниця багата на вітамін С та природні антиоксиданти. Зокрема, елагову кислоту, що підтримує вироблення колагену, зберігають шкіру здоровою та сяючою протягом тривалого часу.Полуниця має протизапальні властивості.Полуниця допомагає регулювати рівень цукру в крові. Вона має низький глікемічний індекс і не викликає різкого підвищення рівня цукру в крові. Її можуть вживати діабетики.Полуниця містять фолієву кислоту (або вітамін B9), яка важлива під час вагітності.Полуниця містить калій, який допомагає регулювати кров'яний тиск.Ця ягода багата на воду (91%). А ще низькокалорійна - лише 32 калорії на 100 грамів.Полуниця містить розчинну та нерозчинну клітковину, яка корисна для корисних бактерій та сприяє здоровому травленню. Допомагає регулювати рівень "поганого" холестерину.Алергія на полуницю є досить поширеним явищем, особливо у дітей. Тому тут треба бути дуже обережними.Ягода містить антинутрієнти, що пригнічують функцію щитовидної залози. Тому її слід уникати людям із проблемами щитовидної залози.