/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F4d0d40dbf4117e2cb5579516a2ba11b3.jpg)
Освіжають і заряджають енергією на весь день: п'ять рецептів для літнього сніданку
В розпал літа настав час легких сніданків, які не обтяжують, а заряджають енергією та свіжістю.Gazeta.ua пропонує п'ять ідей, що приготувати у ранковий час.Обов'язково приготуйте такі ліниві вареники - і ви побачите, як може простий соус змінити звичну для нас страву, каже шеф-кухар Євген Клопотенко.Для вареників:300 г кисломолочного сиру 9%1 яйце1 ст. л. цукру4 ст. л. борошна (+ ще 2 ст. л. для підпилу)½ ч. л. соліцедра 1 лимонаДля ягідної сметани:1 склянка сезонних ягід (малина та смородина)1 склянка сметани1 ст. л. цукрової пудриПриготуйте тісто для лінивих вареників. Попередньо розімніть виделкою або за допомогою товкачки для картоплі 300 г кисломолочного сиру. Додайте ½ ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, яйце та 4 ст. л. борошна. Замісіть м'яке тісто.Притрусіть стіл 2 ст. л. борошна для підпилу та розкачайте ковбаску з тіста товщиною біля 3 см. Наріжте ліниві вареники, я зробив їх товщиною приблизно по 1,5 см.Приготуйте ягідну сметану. Для цього викладіть у миску 1 склянку сметани. Додайте в миску до сметани 1 склянку сезонних ягід. Цього разу у мене малина та смородина, а ви можете обирати ягоди до смаку. Всипте у миску з ягодами та сметаною 1 ст. л. цукрової пудри, аби трохи підсолодити. Перебийте сметану із сезонними ягодами за допомогою занурювального блендера. Відваріть ліниві вареники в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин. Вони мають поспливати на поверхню води. При подачі ліниві вареники полийте ягідною сметаною та додайте аромату цедрою лимона, натертою на дрібній тертці.Цей сніданок за правом може вважатися омолоджувальним і підвищує настрій.3/4 ст. нежирного сиру або йогурту1 ст. персиків або абрикосів, нарізаних шматочками2 ч. л. підсмажених волоських горіхів1 ч. л. цукруПокласти сир в невелику миску і збити з цукром за допомогою виделки. Перемішати з фруктами, залишивши частину для оформлення. Перекласти в креманку, прикрасити горіхами та фруктами.Рис - 100 гМасло вершкове - 40 гЦукрова пудра - 75 гМолоко - 1 лВершки 33% - 150 млВанільний екстракт - 1 ч. л.Мускатний горіх мелений за смакомРозігрійте духовку до 140°С. Розтопіть вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Додайте рис і перемішайте до покриття маслом рису. Додайте цукор, перемішуйте, поки він не розчиниться. Продовжуйте помішувати, поки рис не набухне і не стане липким.Влийте молоко і продовжуйте помішувати, поки не залишиться грудочок. Додайте вершки і ванілін та доведіть суміш до кипіння. Щойно суміш закипить, остаточно перемішайте її та натріть на тертці третину мускатного горіха (або додайте мелений горіх).2 яйця2 ст. л. молока (за бажанням - для ніжнішої текстури)½ солодкого перцю½ невеликого цукіні або кабачка5-6 помідорок чері1 ст. л. оливкової оліїсіль, перець - за смакомзелень (петрушка, кріп, базилік)Наріжте овочі: перець - соломкою, цукіні - півкільцями, помідорки - навпіл.На сковороді розігрійте олію, обсмажте перець і цукіні 3-4 хвилини до м'якості. Додайте помідорки, готуйте ще 1-2 хвилини.Тим часом збийте яйця з молоком, сіллю та перцем.Влийте яєчну суміш до овочів, зменште вогонь і готуйте під кришкою 4-5 хвилин, поки омлет не схопиться.Посипте дрібно нарізаною зеленню і подавайте гарячим.Цей омлет чудово поєднується з тостом із цільнозернового хліба або свіжим салатом.Такий смузі не лише освіжає, а й насичує організм вітамінами та антиоксидантами - саме те, що потрібно літнього ранку.1 склянка свіжої або замороженої полуниці1 стиглий банан½ склянки грецького йогурту або нежирного кефіру½ склянки охолодженої води або кокосового молока1 ч. л. меду (за бажанням)кілька листочків м'ятилід - за смакомУсі інгредієнти помістіть у блендер.Збивайте до однорідної, кремової консистенції.Скуштуйте - за потреби додайте ще меду або кілька кубиків льоду.Розлийте в склянки, прикрасьте листочком м'яти.