/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F1dcc37a3c437ab1363905ebfedc37b87.jpg)
Три літні напої, які освіжать у спеку: що приготувати цього сезону
У спекотні літні дні особливо хочеться чогось прохолодного й освіжаючого.Спробуйте власноруч приготувати натуральні напої, які не лише втамовують спрагу, а й дарують енергію.Gazeta.ua публікує три напої, які варто спробувати цього сезону.Якщо любите полуницю - обов'язково спробуйте.Полуниця - 300-400 г;Лимон - 1-2 шт;Цукор або сироп - 100 г;Окроп - 100 мл;Льод - 300-400 г;Мʼята;Сильногазована вода - 600 мл.Цукор розчинити в окропі.Полуницю очистити. Лимон очистити від цедри та кісточок. Порізати на шматочки.Збити полуницю та лимон із сиропом у блендері.В графік викласти лід, додати пюре з полуниці, м'яту (поплескати по ній руками для аромату), залити все газованою водою.Це класичний італійський коктейль, легкий, ігристий та надзвичайно ароматний. Має божественний смак у спекотний день.1 пакет заморожених персиків1-1/2 склянки персикового соку2 ч. л. ложки лимонного соку або за смаком1 ст. л. меду або за смаком1 пляшка (750 мл) охолодженого ігристого винаскибочки свіжих персиків для прикраси (за бажанням)Помістіть заморожені персики, персиковий сік, лимонний сік та мед у чашу високошвидкісного блендера. Збивайте до однорідної суміші. Якщо суміш занадто густа, додайте більше персикового соку за потреби.Налийте у 5 або 6 келихів для шампанського, наповнюючи кожен приблизно на 1/2.Налийте ігристе вино поверх персикової суміші в кожен келих, наповнюючи їх трохи нижче верху. Обережно перемішайте кожен беліні. Прикрасьте скибочкою персика, якщо бажаєте. Подавайте негайно.Освіжаюча літня сангрія зі свіжим полуничним смаком.1 пляшка (750 мілілітрів) білого вина½ склянки полуничного шнапсу¼ склянки білого цукру2 склянки нарізаної полуницілід6 цілих полуниць для прикрасиЗмішайте вино, полуничний шнапс і цукор у великому глечику. Помішуйте, доки цукор не розчиниться. Додайте нарізану полуницю та поставте в холодильник на 2-3 години.Перемішайте з льодом та прикрасьте цілими полуницями перед подачею.